Reçeller Gül Reçeli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Reçeller Gül ReçeliReçeller Gül Reçeli MALZEMELER 150 gram kokulu gül yaprağı 1,5 kg şeker 2 su bardağı su 1 adet limonun suyu HAZIRLANIŞI 1 Gül yaprakları iyice yıkanıp, suyu süzülür![]() 2 Yaprakların dibindeki beyaz kısımlar ayıklanır![]() 3 Şekerin yarısı ile gül yaprakları iyice ovulur![]() 4 Üzerine limon suyu dökülüp karıştırıldıktan sonra ağzı kapatılıp buzdolabında iki gün bekletilir![]() 5 Kalan şeker ve su ile şurup kaynatılır![]() 6 Kaynayan şurubun içine şekerli gül yaprakları eklenir![]() 7 Reçel kıvam alınca altı kapatılıp kavanozlara doldurulur
|
|
|
|