![]() |
Reçeller Gül Reçeli
Reçeller Gül Reçeli MALZEMELER 150 gram kokulu gül yaprağı 1,5 kg şeker 2 su bardağı su 1 adet limonun suyu HAZIRLANIŞI 1. Gül yaprakları iyice yıkanıp, suyu süzülür. 2. Yaprakların dibindeki beyaz kısımlar ayıklanır. 3. Şekerin yarısı ile gül yaprakları iyice ovulur. 4. Üzerine limon suyu dökülüp karıştırıldıktan sonra ağzı kapatılıp buzdolabında iki gün bekletilir. 5. Kalan şeker ve su ile şurup kaynatılır. 6. Kaynayan şurubun içine şekerli gül yaprakları eklenir. 7. Reçel kıvam alınca altı kapatılıp kavanozlara doldurulur. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.