Yemk Tarifleri-Bademli Tavuk |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemk Tarifleri-Bademli Tavukyemk tarifleri-bademli tavuk BADEMLI TAVUK Malzemeler:2 ye bölünmüs 4 adet Tavuk gögsü ½ Kg Taze Mantar ½ çay fincani kabuklari soyulmus badem ½ çay fincani Un Tuz, Karabiber, Kirmizi Biber 1 porsiyonda 340 kalori, 7 4 gr yag, 105 mg kolesterol, 22 1 gr karbohidrat, 2 7 gr fiber, 46 3 gr protein, 395 mg sodium bulunur![]() TARIFI: Firini önceden 125º dereceye isitin Un, tuz, karabiberi birbirine karistirin Tavuk gögüslerini bu karisima bulayin Sonra sivi yag ile yagladiginiz firin tepsisine siralayiniz 1 saat pisirin Kapagi açik olsun ve bir iki kez öbür yanini çevirerek pisirin![]() 1 saat doldugunda tavugun yanina badem ve mantarlari serpin Kapagini kapatip, 2 saat kadar daha pisirin Bu yemegi buharda pisirilmis pirinç üzerine koyarsaniz lezzetli olacaktir Pisirme zamanini isiyi arttirarak kisaltabilirsiniz ama yavas ve az isida pisirmek daha çok lezzet katacaktir Yemegin yanina üzüm zamani ise beyaz üzüm katabilirsiniz Yemege ayri bir tat katacaktir
|
|
|
|