Reçeller Çilek Reçeli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Reçeller Çilek ReçeliReçeller Çilek Reçeli Malzeme: 1 kg net çilek, temizlenmiş1 250 gr toz şeker100 gr glikoz4 gr limonun tuzu veya 1 çay kaşığıAkşamdan çilekleri yıkayıp, süzgece çıkarınız Sonra ayıklayıp kaynatıp kıvamına getirip, ateşten alınız Glikozunu ilâve edip yarı hararetini kaybedince kavanozlara doldurup muhafaza ediniz![]() 1 Su dolu bir kaba çilekleri ayıklamadan koyup, bir kaç dakika beklettikten sonra yıkayın![]() 2 Suyunu iyice süzdükten sonra temizleyin![]() 3 Bir tencereye bir kat çilek, bir kat şeker olmak üzere doldurun![]() 4 Oda sıcaklığında bir gece bekletin![]() 5 Ertesi gün kısık ateşte, ara ara taneleri ezmeden dikkatlice karıştırarak 15-20 dakika kaynatın![]() 6 Kevgir yardımı ile taneleri başka bir kaba alın![]() 7 Kalan çilek şurubunu kıvama gelinceye kadar kısık ateşte kaynatmaya devam edin![]() 8 Kıvama gelince çilek tanelerini ve limon suyunu içine boşaltıp bir taşım kaynatın![]() 9 Altını kapatıp tenceresi içinde soğumaya bırakın![]() 10 Soğuyan reçeli kavanozlara alın![]() NOT Cam gibi bir reçeliniz olsun istiyorsanız, oluşan köpükleri üzerinden mutlaka alın
|
|
|
|