![]() |
Kıymalı Alt Üst Böreği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kıymalı Alt Üst Böreği TarifiKıymalı Alt Üst Böreği Tarifi Kıymalı Alt Üst Böreği Tarifi - Kıymalı Alt Üst Böreği Yapılışı - Kıymalı Alt Üst Böreği Nasıl Yapılır - Kıymalı Alt Üst Böreği Malzemeleri Malzeme : 500 gr ![]() 1 büyük çay bardağı süt, 5 kaşık margarin, 2 yumurta, istediğiniz bir börek içi gereçleri ![]() Yapılışı: ![]() 1- Yağlanmış bir tepsiye bir yufkayı kenarlardan taşacak şekilde yayınız ![]() 2- Diğer yufkaları da tam tepsi büyüklüğünde kesiniz ![]() 3- Porselen bir kaseye sütü, yumurtayı erimiş yağı koyup iyice karıştırınız ![]() 4- Tepsideki yufkanın üzerine bir fırça ile iyice ıslatacak kadar bu harcı sürünüz ![]() 5- Üzerine kestiğiniz yufkaların yarısını her kata bu harcı sürmek suretiyle üst üste koyunuz ![]() 6- Yarı yufka bitince, yufkanın üzerini tamamen kapatacak şekilde börek içini koyunuz ![]() 7- Tekrar için üzerine yufkaları koyup harcı sürüp bütün yufkalar bitinceye kadar üst üste koyunuz ![]() 8- Yufkalar bitince tepsiden taşan uçları üste kapatıp tekrar harç sürünüz ![]() 9- Kızaran hararetli fırında altını üstünü pembe renkte kızartınız ![]() 10- Kızaran böreği istediğiniz büyüklükte parçalara kesip servis yapınız ![]() İÇİNİN HAZIRLANMASI 1- Kıymanın içine 1 baş soğanı doğrayınız ![]() 2- Biraz sulandınlmış salça ve su koyup 1-2 taşım kaynatınız ![]() 3- Ateşten alıp tuz, karabiber kıyılmış maydanoz serpiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|