![]() |
Kıymalı Alt Üst Böreği Tarifi
Kıymalı Alt Üst Böreği Tarifi Kıymalı Alt Üst Böreği Tarifi - Kıymalı Alt Üst Böreği Yapılışı - Kıymalı Alt Üst Böreği Nasıl Yapılır - Kıymalı Alt Üst Böreği Malzemeleri Malzeme : 500 gr. yufka, 1 büyük çay bardağı süt, 5 kaşık margarin, 2 yumurta, istediğiniz bir börek içi gereçleri. Yapılışı:. 1- Yağlanmış bir tepsiye bir yufkayı kenarlardan taşacak şekilde yayınız. 2- Diğer yufkaları da tam tepsi büyüklüğünde kesiniz. 3- Porselen bir kaseye sütü, yumurtayı erimiş yağı koyup iyice karıştırınız. 4- Tepsideki yufkanın üzerine bir fırça ile iyice ıslatacak kadar bu harcı sürünüz. 5- Üzerine kestiğiniz yufkaların yarısını her kata bu harcı sürmek suretiyle üst üste koyunuz. 6- Yarı yufka bitince, yufkanın üzerini tamamen kapatacak şekilde börek içini koyunuz. 7- Tekrar için üzerine yufkaları koyup harcı sürüp bütün yufkalar bitinceye kadar üst üste koyunuz. 8- Yufkalar bitince tepsiden taşan uçları üste kapatıp tekrar harç sürünüz. 9- Kızaran hararetli fırında altını üstünü pembe renkte kızartınız. 10- Kızaran böreği istediğiniz büyüklükte parçalara kesip servis yapınız. İÇİNİN HAZIRLANMASI 1- Kıymanın içine 1 baş soğanı doğrayınız. 2- Biraz sulandınlmış salça ve su koyup 1-2 taşım kaynatınız. 3- Ateşten alıp tuz, karabiber kıyılmış maydanoz serpiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.