Mor Menekşe Çok Güzel Bir Hikaye... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mor Menekşe Çok Güzel Bir Hikaye...Mor menekşe çok güzel bir hikaye ![]() ![]() Mor menekşe çok guzel bir hikaye Kendini bildi bileli mor menekşeyi çok severdi Çocukluğunun geçtiği> ikikatlı evin bahçesinde bahar geldiğinde mor mor açar, mis gibi > kokarlardı ![]() Annesi mor menekşeleri hep duvar kenarına dikerdi![]() ![]() > > gölgeyi sever menekşelerderdi ![]() Oysa ögretmeni bitkilerin güneş ışınları ile> fotosentez yaptığını anlatmıştı onlara Bitkiler güneş ışığına muhtaçtı Mor> menekşeler ne tuhaf bitkilerdi , her bitki güneşi > severken,onlar nedengölgeyi tercih ediyorlar diye düşündü durdu > Hande ![]() ![]() Küçük, ufacık aklı ile aslında menekşelerin diğer çiçeklerden> farklı olduğunu keşfetmişti, işte belki de menekşeler > > bu yüzden > bu kadar güzeldi Herkesden farklı olursan, bu hayatta değerli olursun> yargısına varmıştı Daha o yıllarda farklı olmak için uğras vermeye başladı![]() > ilk olarak, okulda kimsenin yanına oturmak istemediği Hacer'in yanına > oturmak istiyorum ögretmenim diyerek başladı farklılıklarla süren hayatı ![]() > Hacer bile şaşırmış şaşkın şaşkın bakıyordu onun yüzüne Hacer çok dağınık,> biraz anlama zorlukları olan problemli bir ailenin kızı idi Hande ise> mühendis Kamil Beyin biricik kızı Ögretmen pek oturtmak istemedi önce> Hacer'in yanına Hande' yi Daha sonra bir> tatsızlık çıkmasın > > diye öğretmen Hande'nin annesini çağırdı ![]() > > Annesi eve geldiklerinde Hande'ye sordu : > > - Neden yavrum Hacer in yanına oturmak istiyorsun? > > Hande cevap verdi : > > - Geçen baharda menekşeler ekiyorduk hani anne, o gün sen bana menekşeler > > güneşi sevmez demiştin, oysa her bitki güneşi sever Menekseler farklı,> belki de > > bu yüzden bu kadar güzeller Hacer'in yanına kimse oturmak istemiyor Ben> farklı olmak istiyorum Belki Hacer de güzeldir, onu fark etmek istiyorum,> dedi ![]() > > Annesinin ağzı açık kalmıştı İlkokul 4 sınıf öğrencisi kızının> olgunluğuna hayran kalarak > > - peki kızım kimin yanında istersen oturabilirsin, ' dedi ![]() > > Pazartesi Hande Hacer'in yanında oturmaya başladı Hem Hande> tedirgindi, hem Hacer Birbirleri ile hiç konuşmuyorlardı Diğer> kızlarda soğumuştu Hande'den Nasıl Hacer gibidağınık, bir şeyi, iki kere> anlatınca anlayan fakir bir kızın yanına oturmayı istemişti En çok alınan> doktor Cemal Beyin kızı Esin'di Anne babaları her hafta sonu görüşüyorlar,> > Hande ve Esin birlikte oynuyorlardı Nasıl olur da> kendi yerine Hacer'i seçerdi Çok gururu kırılmıştı Esin'in Hande ile> konuşmuyordu Birgün Hande ve ailesi Esinlerle dağ köylerinden birinde> gerçekleştirilecek bir panayıra katılmak için sözleştiler Hande gene> Esin'in somurtacağını bildiği için gitmek istemiyordu İçin için de Hacer'e> kızmaya başlamıştı arkadaşları ile arasının bozulmasına sebep olmuştu Neden> sanki bu kadar dağınıktı, neden her şeyi iki kerede > anlıyordu? Yoksa aptal mıydı?Sonra menekşeleri hatırladı hemen > düşüncelerinden utandı Hacer farklı diye yargılamaması gerekiyordu![]() > Hacer'in, kimsenin bilmediği güzelliklerini keşfedecekti Buna tüm gücü ile> inandı Panayıra gittiklerinde Esin somurtarak karşısında> oturuyordu, Hande ile konusmuyordu ![]() > > Hande canı sıkıldığından > biraz dolaşmak için annesinden izin aldı Köy yolunda yürümeye başladı![]() > Hava iyice soğumuş ve ayaz iyice artmıştı, kar atıştırmaya başlamıştı ![]() > Hande karı çok seviyordu, yürüdü, yürüdü Köye gelmişti Bir evin> önünde durdu Evin penceresinde ki saksıya gözü> > ilişti Gözlerine inanamıyordu, bunlar mor menekşelerdi Ama kıştı ve> menekşeler soğuğu hiç > > sevmezlerdi eve dogru bir adım attı Kapıda beliren gölgeyi çok sonra> fark etti bu Hacerdi ![]() > > Hande'ye gülümsüyordu ![]() > > - Hoşgeldin Hande buyurmaz mısın?, dedi ![]() > > Biraz ürkek, şaşkınlıkla kapıya doğru ilerledi Hande ve içeri girdi Oda> sıcacıktı odun sobası > > her yeri ısıtmıştı Menekşeler diyebildi sadece Hande![]() ![]() ![]() > > - Bu soğukta ? > > Hacer gülümsedi ; > > - Onlar annem için, annem onları çok sever ![]() > > Sonra yatakta yatan kadını fark etti Hande ![]() > > 'Annen hasta mı?' dedi ![]() > > 'Evet 2 sene önce felç oldu ona ben bakıyorum, bizim kimsemiz yok, birtek > ineğimiz var onunla > > geçiniyoruz Ama tüm işler bana baktığı için derslere çalışacak pek> vaktim olmuyor, dedi Hacer > > utanarak Bir de bizim köyden şehre araç yok, bu yolu her gün yürüyorum o> yüzden de çok yorgun > > okula geliyorum dersleri anlamakta güçlük çekiyorum Hande'nin gözleri> dolmuştu Dışarıdan gelen ses ile kendine geldi Annesi onu arıyordu Çok> merak etmiş olmalıydı Dışarıya koştu ve annesine sarıldı,> ağlıyordu Bir müddet sonra anne bu Hacer diye tanıştırdı sıra> arkadaşını Hacer'in yaptığı sıcak çorbadan içtiler birlikte Hande> annesine anlattı Hacer'in hayatını, ağlayarak ![]() > > 'Bir şeyler yapalım anne' dedi ![]() > > O hafta annesi ve Hande, Hacerlere gidip annesi ve Hacer'i kendi > evlerine taşıdılar Hacer artık Handeler den okula gidip geliyordu, ne> dağınıktı, ne de aptal Sınıfın en iyi öğrencisi olmuştu Seneler geçti> Hacer ve Hande bir arkadaş değil, iki kız kardeşlerdi artık Mor> menekşeler Hande'ye Hacer'i armağan etmişti Hacer'e ise hem Hande'yi, hem> hayatı Seneler sonra ikisi de evlendi Hacer şimdi bir doktor Hande'den> vicdanın ne kadar önemli olduğunu öğrendi, hastalarına > vicdanıyla birlikte şifa dağıtıyor Hande ise bir ögretmen Çocuklara> farklı olan şeyleri sevmeyi de ögretiyor Bir kızı var> > adı, Hacer Menekşe Hayatta en çok sevdiği iki şeye birini daha ekledi> Hande ![]() > > LÜTFEN SEVGiNiZE ÖNYARGI KOYMAYIN ![]() > > HERŞEY SEVİNCEYE KADAR FARKLIDIR > > SEVDİKTEN SONRA İSE SEVGİNİN DİLİ HEP AYNIDIR alindi |
|
|
|