Gelin Kesesi Böreği Ve Hazırlanışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gelin Kesesi Böreği Ve HazırlanışıGelin Kesesi böreği ve hazırlanışı gelin kesesi böreği Nohutlu börek ![]() Malzemeler: [*]4 yufka,[*]2 yumurta,[*]2 su bardağı sıvı yağ ( kızartmak için ),[*]1 demet maydanoz sapı ( haşlanmış ) ![]() İçi için [*]2 su bardağı nohut ( akşamdan ıslatılmış ),[*]½ su bardağı ceviz ( iri dövülmüş ),[*]½ tatlı kaşığı kimyon,[*]Tuz,[*]Karabiber ![]() Yapılışı: [*]Nohutların birkaç su yıkayarak akşamdan ıslatılmış ertesi gün basınçlı bir tencerede yumuşayana kadar haşlayarak süzgece alıp suyunu süzelim [*]Nohutları blendır yardımı ile veya çatalla ezerek püre haline getirelim [*]İçine iri dövülmüş cevizleri, tuzu ve baharatları ekleyip karıştıralım [*]1 yufkayı sererek üzerine fırça yardımı ile çırpılmış yumurta süreli Üzerine ikinci yufkayı serelim [*]Dilediğimiz büyüklükte bir kaseyi yufkanın üzerine yatırıp bıçak yardımı ile yuvarlak parçalar kesip çıkaralım [*]Diğer 2 yufkaya da aynı işlemleri yapalım Yuvarlak yufka parçalarının ortalarına nohutlu harcı paylaştıralım [*]Yufkaların kenarlarını üstte toplayıp haşlanmış maydanoz sapları ile bağlayalım [*]Kese şekli alan yufkaları derin bir tavada kızdırılmış sıvı yağda kızartarak kağıt mutfak havlusu üzerine çıkaralım![]() Afiyet Olsun ![]() Emine Beder / Pratik ve ekonomik tarifler |
|
|
|