ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Gelin Kesesi Böreği Ve Hazırlanışı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=330812)

Prof. Dr. Sinsi 07-27-2012 04:11 PM

Gelin Kesesi Böreği Ve Hazırlanışı
 



Gelin Kesesi böreği ve hazırlanışı
gelin kesesi böreği
Nohutlu börek

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Malzemeler:
[*]4 yufka,[*]2 yumurta,[*]2 su bardağı sıvı yağ ( kızartmak için ),[*]1 demet maydanoz sapı ( haşlanmış ).
İçi için
[*]2 su bardağı nohut ( akşamdan ıslatılmış ),[*]½ su bardağı ceviz ( iri dövülmüş ),[*]½ tatlı kaşığı kimyon,[*]Tuz,[*]Karabiber.

Yapılışı:
[*]Nohutların birkaç su yıkayarak akşamdan ıslatılmış ertesi gün basınçlı bir tencerede yumuşayana kadar haşlayarak süzgece alıp suyunu süzelim.[*]Nohutları blendır yardımı ile veya çatalla ezerek püre haline getirelim.[*]İçine iri dövülmüş cevizleri, tuzu ve baharatları ekleyip karıştıralım.[*]1 yufkayı sererek üzerine fırça yardımı ile çırpılmış yumurta süreli. Üzerine ikinci yufkayı serelim.[*]Dilediğimiz büyüklükte bir kaseyi yufkanın üzerine yatırıp bıçak yardımı ile yuvarlak parçalar kesip çıkaralım.[*]Diğer 2 yufkaya da aynı işlemleri yapalım. Yuvarlak yufka parçalarının ortalarına nohutlu harcı paylaştıralım.[*]Yufkaların kenarlarını üstte toplayıp haşlanmış maydanoz sapları ile bağlayalım.[*]Kese şekli alan yufkaları derin bir tavada kızdırılmış sıvı yağda kızartarak kağıt mutfak havlusu üzerine çıkaralım.
Afiyet Olsun.

Emine Beder / Pratik ve ekonomik tarifler


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.