![]() |
Gelin Kesesi Böreği Ve Hazırlanışı
Gelin Kesesi böreği ve hazırlanışı gelin kesesi böreği Nohutlu börek http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeler: [*]4 yufka,[*]2 yumurta,[*]2 su bardağı sıvı yağ ( kızartmak için ),[*]1 demet maydanoz sapı ( haşlanmış ). İçi için [*]2 su bardağı nohut ( akşamdan ıslatılmış ),[*]½ su bardağı ceviz ( iri dövülmüş ),[*]½ tatlı kaşığı kimyon,[*]Tuz,[*]Karabiber. Yapılışı: [*]Nohutların birkaç su yıkayarak akşamdan ıslatılmış ertesi gün basınçlı bir tencerede yumuşayana kadar haşlayarak süzgece alıp suyunu süzelim.[*]Nohutları blendır yardımı ile veya çatalla ezerek püre haline getirelim.[*]İçine iri dövülmüş cevizleri, tuzu ve baharatları ekleyip karıştıralım.[*]1 yufkayı sererek üzerine fırça yardımı ile çırpılmış yumurta süreli. Üzerine ikinci yufkayı serelim.[*]Dilediğimiz büyüklükte bir kaseyi yufkanın üzerine yatırıp bıçak yardımı ile yuvarlak parçalar kesip çıkaralım.[*]Diğer 2 yufkaya da aynı işlemleri yapalım. Yuvarlak yufka parçalarının ortalarına nohutlu harcı paylaştıralım.[*]Yufkaların kenarlarını üstte toplayıp haşlanmış maydanoz sapları ile bağlayalım.[*]Kese şekli alan yufkaları derin bir tavada kızdırılmış sıvı yağda kızartarak kağıt mutfak havlusu üzerine çıkaralım. Afiyet Olsun. Emine Beder / Pratik ve ekonomik tarifler |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.