Fırında Somon Balığı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Somon BalığıFırında Somon Balığı Malzemeler: Her dilim başına: 2 adet Somon dilimi (kişi sayısına göre arttırabilirsiniz) 4-5 sap dere otu yada maydanoz 1 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı tuz karabiber Yapılışı: Balıkçıda ayıklatıp dilimlettiğimiz balıklar güzelce yıkanır Fırın 200 dereceye ayarlanır,Aliminyum folyo fırça yardımı ile yağlanır Folyo, fırın tepsisine serilir ve ortasına 1 dilim balık konulur, üzerine sıvıyağ, dövülmüş sarımsak ve diğer malzemeler ilave edilerek folyo ile paketlenir![]() 25-30 dk fırınlandıktan sonra, folyo açılarak servis tabağına alınır Taze soğan, dere otu isteğe göre limon ve taze karabiber ile renklendirilerek servis yapılır
|
|
|
|