![]() |
Fırında Somon Balığı
Fırında Somon Balığı Malzemeler: Her dilim başına: 2 adet Somon dilimi (kişi sayısına göre arttırabilirsiniz) 4-5 sap dere otu yada maydanoz 1 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı tuz karabiber Yapılışı: Balıkçıda ayıklatıp dilimlettiğimiz balıklar güzelce yıkanır. Fırın 200 dereceye ayarlanır, Aliminyum folyo fırça yardımı ile yağlanır. Folyo, fırın tepsisine serilir ve ortasına 1 dilim balık konulur, üzerine sıvıyağ, dövülmüş sarımsak ve diğer malzemeler ilave edilerek folyo ile paketlenir. 25-30 dk. fırınlandıktan sonra, folyo açılarak servis tabağına alınır. Taze soğan, dere otu isteğe göre limon ve taze karabiber ile renklendirilerek servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.