Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
deniz, teresi

Deniz Teresi

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Deniz Teresi

Deniz Teresi Hangi Hastalıklarda Kullanılır - Deniz Teresi Hakkında - Deniz Teresi Faydaları - Deniz Teresi Yetiştiriciliği

(Crithum maritimum)

Maydonozgiller familyasındandır

Diğer adları deniz otu, deniz raziyanesi

20-50 cm boylarında çok yıllık, çok dallı, çalımsı bir bitkidirGövde sapı çizgili, zikzaklıdırÜç parçalı saplı etli yaprakları mavimsi yeşil beyazdır10-20 çiçekçik birlikte şemsiyemsi bir durum oluştururArpaya benzer meyveleri 5-6 mm uzunluğundadır

Deniz kıyısındaki kayalar üzerinde kurumuş tuzlarda falezlerde yetişir

Akdeniz ve Atlantik kıyılarında bulunurÜretimi yapılır Fransada yer yer koruma altındadır

1597 yılında Dr Gerard onun karaciğer rahatsızlıklarına iyi geldiğini yağ ve sirkeyle hazırlanır salatasının etlerin yanında iyi gittiğini yazarÜnlü tiyatrocu Shakespeare’in oyunlarında da bitkinin adı geçer

Anasonlu ve iyotlu kokusuyla sevilirTaze yaprakları öylece yada sirkeyle turşu yapılarak yenirYıkanıp biraz tuz ekilerek salatası doğranıp tereyagında kızartılarak sosu yapılır

Bileşiminde iyot , brom C vitamini ve yağ; yağın içinde de öjenol bulunur

Çiçekli dalları iştah açıcı , güçlendirici, iskorbüt iyileştirici, hormon dengeleyici,uyarıcı ve idrar arttırıcıdırGüçsüzlüğe , şişmanlığa, hantallığa, hormon bozukluğuna karşı kullanılır

Parfümeri sanayinde ve modern tıp çalışmalarında da yer alan bir bitkidir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com