Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
allium

Allium

Eski 07-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Allium

Allium Nedir - Allium Hakkında - Allium Özellikleri - Sebze Taslakları Allium

Allium, Alliaceae familyasına dahil olan ve soğan, sarımsak, pırasa gibi çok bilinen türleri içeren bir bitki cinsidir İçermiş olduğu 1250 kadar tür ile dünyanın en büyük bitki cinslerinden biri olan Allium, bazı sınıflandırmalarda Liliaceae familyasına dahil edilmiştir İçerdiği türler çok yıllık ve yumru gövdeli olup, tipik soğan ya da sarımsak koku ve tadını veren kimyasal bileşikler üretirler Pek çoğu yenilebilir türdür

Allium türleri esasen kuzey yarı kürenin ılıman iklimlerinde bulunur Ancak, Allium juncifolium gibi Şili'de, Allium sellovianum gibi Brezilya'da ve Allium spathaceum gibi Afrika'nın tropik bölgelerinde yetişenler de vardır

Türler

Allium ampeloprasum

Yabani sarmısak (Allium ascalonicum)

Allium canadense

Soğan (Allium cepa)

Allium drummondii

Allium fistulosum

Allium neapolitanum

Allium oleraceum

Allium ramosum

Sarımsak (Allium sativum)

Yaprak soğanı (Allium schoenoprasum)

Allium scorodoprasum

Allium sphaerocephalon

Allium tricoccum

Allium tuberosum

Allium ursinum

Allium vineale

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com