|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
başrolde, cips, cola, katinlerinede, okul, süt, yok |
![]() |
Okul Katinlerinede Süt Yok, Cola Ve Cips Başrolde |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Okul Katinlerinede Süt Yok, Cola Ve Cips Başroldeİstanbul'da, 71'i ilköğretim olmak üzere 100 okulda yapılan araştırma, öğrencilere karbonhidrat ve yağ bakımından zengin yiyecek modeli sunulduğunu ortaya koydu ![]() Conrad Otel'de düzenlenen basın toplantısında, henüz kurulma aşamasında bulunan ''Türkiye Sağlıklı Beslenme Platformu'' çerçevesinde, Türkiye diyabet Vakfı ve diyabet Yaşam Derneği'nce yapılan ''Okul Çocuklarında Beslenme Sorunları'' araştırması hakkında bilgi verildi ![]() İstanbul'un değişik semtlerinde ve aralarında kolejlerin de bulunduğu okullarda gerçekleştirilen araştırmada elde edilen sonuçlara göre, ilköğretim okullarının yüzde 11 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İlköğretim okullarının yüzde 63'ünde öğle yemeği için 45-60 dakika süre verilirken, yüzde 5'inde bu süre yarım saatin altında ![]() ![]() Okul kantinlerinin yüzde 97'sinde salata, yüzde 45'inde süt bulunmazken, buna karşın tamamında kola ve cips satılıyor ![]() kantinlerde satılan diğer yiyecekler arasında sosisli sandviç, tost, çikolata, hazır kek, şeker ve gazoz gibi içecek ve yiyecekler yer alıyor ![]() -YORUM VE ÖNERİLER ![]() ![]() ![]() Türkiye Sağlıklı Beslenme Platformu çalışmaları içinde yer alan AK Parti Balıkesir Milletvekili ve TBMM Sağlık Komisyonu üyesi Turhan Çömez, araştırmanın 15 milyon öğrenciyi ilgilendirdiğini vurguladı ![]() Çömez, konuyu Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'le görüştüğünü ve bakanlık bünyesinde ''kantinlerin nasıl çalıştırılacağı, nelerin satılıp satılmayacağına'' ilişkin çalışma grubu oluşturulacağını'' bildirdi ![]() ![]() ''İhmal edilmiş bir konuda duyarlılık yaratmak istediklerini'' dile getiren Çömez, herkese ''toplumsal duyarlılık'' çağrısı yaptı ![]() ![]() Türkiye diyabet Vakfı Başkanı Prof ![]() ![]() ![]() Öğle yemeğinde ''fast-food ve kola'' kültürünün oluşmasının en önemli kaynağının okullardaki beslenme kültürü olduğunu anlatan Prof ![]() ![]() ![]() Özellikle kantinlerde beslenen çocuklarda obezite oranının arttığını belirten Yılmaz, sağlıklı gelişim için proteinden zengin, lifli gıdalar ve vitamin alınması gerektiğini söyledi ![]() Prof ![]() ![]() ![]() ![]() kantin türü yerlerin çok ciddi denetlenmesi gerektiğini kaydeden Prof ![]() ![]() ![]() Kaynak : Bayposta ![]() |
![]() |
![]() |
|