Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
açıkta, dikkat, gıdalara, satılan

Açıkta Satılan Gıdalara Dikkat

Eski 07-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Açıkta Satılan Gıdalara Dikkat







Ankara Üniversitesi (AÜ) Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof Dr Kadir Halkman, vatandaşların tükettikleri gıdalara çok dikkat etmeleri gerektiğini belirterek, ''Açıkta satılan gıdaları tüketmeyin, et ve süt ürünlerinimutlaka kapalı ambalajda alın'' uyarısında bulundu
Halkman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle yaz aylarında
ishal vakalarının arttığına dikkat çekerek, içilen suların kontrolünün
çok önemli olduğunu, belediyelerin içme sularını sıkı denetlemesi
gerektiğini vurguladı
İshal veya çeşitli hastalıklardan korunmak için açıkta satılan
gıdaların tüketilmemesi gerektiğini ifade eden Halkman, şu uyarılarda
bulundu:
''Çok iyi bilmediğiniz bir kebapçıda getirilen garnitürü, salatayı
kesinlikle yemeyin
Açıkta satılan süt ve süt ürünlerini almayın Uzun ömürlü sütlerde
katkı maddesi yok Güvenle kullanabilirsiniz Basit bir teknolojiyle
ürünün ömrü uzatılıyor
Et ve süt ürünlerini mutlaka kapalı ambalajda alın
Az pişmiş et yemek çok tehlikelidir Etlerin pişirme süresi
yeterli olmalıdır Az pişirilirse içinde mikrop kalabilir, çok
pişirilirse tadı bozulabilir Pazarda çok düşük fiyata 'süt parasını kurtarmayan fiyata' peynir
satılıyor Mutlaka bir hilesi vardır Bu ürünleri tüketmeyin''

''2 MİLYON LİRAYA SUCUK, KÖFTE OLMAZ''

''2 milyon liraya 1 kilogram sucuk veya köfte satıldığını''
kaydeden Halkman, ''Böyle bir şey mümkün değil Her türlü iç organ,
yağ, ne olduğu bilinmeyen bir sürü şey kullanılabilir Vatandaşlar 1
kilogram sucuğun, köftenin 2 milyon liraya mal edilmeyeceğini, bunu
alıp tükettiklerinde her türlü tehlikeye maruz kalabileceklerini
bilmeliler Gıda oynamaya gelmez Güvenilir markaların ürünleri
tüketilmeli Onlar bize daha ucuza gelir'' diye konuştu
Halkman, bu arada, vatandaşların, evlerindeki küflü ekmekleri
genellikle sokak sütçüsüne verdiğini, küflenme sonucu oluşan
aflatoksin maddesinin küflenmiş ekmekten süt hayvanına, buradan da
süte yansıdığını anlattı Toksinin sütten tekrar insanlara geçtiğini
ifade eden Halkman, ''açıkta satılan süt ve süt ürünlerini almayın''
dedi

Kaynak : Baypostacom

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.