07-25-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sindirim Sistemi Rahatsızlıkları İçin Doğal Çözümler
Hastalıklara yakalanmamak ve sağlıklı bir yaşam sürmek için kontrol altına alabileceğimiz en önemli etkenlerden birisi beslenme tarzımızdır İlaçta aspirin neyse, yiyecekler içinde elmanın da o olduğunu söyleyen Londra Üniversitesi uzmanlarının hazırladıkları beslenme önerilerine uyarak çeşitli sindirim sorunlarından korunabiliriz SİNDİRİM SORUNLARIArpa: İçerdiği kalsiyum ve potasyum gibi mineraller ile B vitamini vücuda direnç kazandırır Ayrıca ABD`deki bir araştırma, 6 ay boyunca her gün arpa ürünü şeylerin yenmesinin kolesterol oranını yüzde 15 düşürdüğünü kanıtladı yoğurt: Günde 150 gram yoğurt vücudun bir günlük kalsiyum ihtiyacını karşılar Meyveli yoğurtlara 3 çay kaşığı şeker eklendiği için şeker oranları daha yüksektir yoğurttaki potasyum, kan basıncı ve kalp atışlarını düzenler midenin yiyecekleri düzenli olarak öğütmesini sağlar KARIN AĞRISIPapatya çayı: bağırsak yollarında toplanan gazı çıkartır, sindirim sistemini düzenler, mide ağrısını keser HEMOROİD (BASUR)Hindistan cevizi: İçerdiği myristin adlı madde kusmayı engeller, basur tedavisinde birebirdir (Dikkat!fazlası basur için tehlikelidir) KARACİĞER HASTALIKLARIEnginar: Cynarine adlı madde sayesinde en sert yiyecekleri dahi sindirimine yardımcı olur karaciğer hastalarının yanı sıra romatizma, artirit ve gut hastalığına yakalananlarla, hamilelere şiddetle tavsiye ederiz Meyan kökü: Dünya üzerinde birçok kabile yüzyıllardır ülser, artirit, bronşit ve karaciğer rahatsızlıklarına karşı meyan kökünü "doğal ilaç" olarak kullanır Adrenalini yükseltir, insanın strese girmesini engeller, kan basıncını düşürür Zerdeçal: karaciğer rahatsızlıklarının yanı sıra sindirime de yardımcı olur DİŞ SAĞLIĞI İÇİNEkmek: Şekerli yiyecek yenildiğinde içindeki asitler dişlere her 20 dakikada bir saldırır Ekmek, dişleri korur Gün boyunca 6 ila 11 dilim ekmek yiyin Meyve: (Her çeşit) Günde 2 ila 4 öğün meyve tüketin Sebze: (Her çeşit) Günde 3 ila 5 öğün tüketin yoğurt veya beyaz peynir: Eğer yemekler arası atıştırırken diş sağlığınızı düşünüyorsanız, kalsiyum deposu olan bu iki yiyeceği tercih edin Muz: Yüksek miktarda karbonhidrat içerir Zengin bir potasyum kaynağıdır Bu mineral, kalbin düzenli olarak çalışmasını ve tansiyonun düzenli olmasını sağlar MİDE RAHATSIZLIKLARITarçın: mide yanmalarını ve kusma hissini alır Hindistan cevizi: sütlü içeceklere eklendiği zaman mideyi gevşetici ve gazını alıcı bir etki yaratır mide bulantılarını önler Lahana: Mayalanma sırasında laktik asit üretir Bu da sindirim sistemindeki zararlı bakterileri öldürerek sindirime yardımcı olur ÜLSERLahana: ülseri olan kişiler için tonik, yani mideyi temizleyici etki yaratır Yüksek oranda C vitamini içerir Kırmızı lahana vücutta antioksidan özelliğe sahip A vitamini içerir
Kaynak : Bayposta com
|
|
|