![]() |
Sindirim Sistemi Rahatsızlıkları İçin Doğal Çözümler
Hastalıklara yakalanmamak ve sağlıklı bir yaşam sürmek için kontrol altına alabileceğimiz en önemli etkenlerden birisi beslenme tarzımızdır. İlaçta aspirin neyse, yiyecekler içinde elmanın da o olduğunu söyleyen Londra Üniversitesi uzmanlarının hazırladıkları beslenme önerilerine uyarak çeşitli sindirim sorunlarından korunabiliriz.SİNDİRİM SORUNLARIArpa: İçerdiği kalsiyum ve potasyum gibi mineraller ile B vitamini vücuda direnç kazandırır. Ayrıca ABD`deki bir araştırma, 6 ay boyunca her gün arpa ürünü şeylerin yenmesinin kolesterol oranını yüzde 15 düşürdüğünü kanıtladı. yoğurt: Günde 150 gram yoğurt vücudun bir günlük kalsiyum ihtiyacını karşılar. Meyveli yoğurtlara 3 çay kaşığı şeker eklendiği için şeker oranları daha yüksektir. yoğurttaki potasyum, kan basıncı ve kalp atışlarını düzenler. midenin yiyecekleri düzenli olarak öğütmesini sağlar. KARIN AĞRISIPapatya çayı: bağırsak yollarında toplanan gazı çıkartır, sindirim sistemini düzenler, mide ağrısını keser. HEMOROİD (BASUR)Hindistan cevizi: İçerdiği myristin adlı madde kusmayı engeller, basur tedavisinde birebirdir. (Dikkat!fazlası basur için tehlikelidir).KARACİĞER HASTALIKLARIEnginar: Cynarine adlı madde sayesinde en sert yiyecekleri dahi sindirimine yardımcı olur. karaciğer hastalarının yanı sıra romatizma, artirit ve gut hastalığına yakalananlarla, hamilelere şiddetle tavsiye ederiz. Meyan kökü: Dünya üzerinde birçok kabile yüzyıllardır ülser, artirit, bronşit ve karaciğer rahatsızlıklarına karşı meyan kökünü "doğal ilaç" olarak kullanır. Adrenalini yükseltir, insanın strese girmesini engeller, kan basıncını düşürür. Zerdeçal: karaciğer rahatsızlıklarının yanı sıra sindirime de yardımcı olur. DİŞ SAĞLIĞI İÇİNEkmek: Şekerli yiyecek yenildiğinde içindeki asitler dişlere her 20 dakikada bir saldırır. Ekmek, dişleri korur. Gün boyunca 6 ila 11 dilim ekmek yiyin. Meyve: (Her çeşit) Günde 2 ila 4 öğün meyve tüketin. Sebze: (Her çeşit) Günde 3 ila 5 öğün tüketin. yoğurt veya beyaz peynir: Eğer yemekler arası atıştırırken diş sağlığınızı düşünüyorsanız, kalsiyum deposu olan bu iki yiyeceği tercih edin. Muz: Yüksek miktarda karbonhidrat içerir. Zengin bir potasyum kaynağıdır. Bu mineral, kalbin düzenli olarak çalışmasını ve tansiyonun düzenli olmasını sağlar. MİDE RAHATSIZLIKLARITarçın: mide yanmalarını ve kusma hissini alır. Hindistan cevizi: sütlü içeceklere eklendiği zaman mideyi gevşetici ve gazını alıcı bir etki yaratır. mide bulantılarını önler. Lahana: Mayalanma sırasında laktik asit üretir. Bu da sindirim sistemindeki zararlı bakterileri öldürerek sindirime yardımcı olur. ÜLSERLahana: ülseri olan kişiler için tonik, yani mideyi temizleyici etki yaratır. Yüksek oranda C vitamini içerir. Kırmızı lahana vücutta antioksidan özelliğe sahip A vitamini içerir. Kaynak : Bayposta.com |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.