Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Kişisel Gelişim

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kanunlari, mörfi

Mörfi Kanunlari

Eski 07-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mörfi Kanunlari

Bir gün evahalipisi olarak akşam yemeğindeyken Beyza Mörfi Kanunları (ne bileyim nasıl yazılıyor, aa! :P) diye bir şeyden bahsetmeye başladı Ona da bir arkadaşı anlatmış Buna göre; eğer gün içinde, normalde hiç bahsetmediğin bir şeyden bahsedersen veya aklına getirirsen, çok yakın bir zamanda o mutlaka karşına çıkarmış Mesela, balıklarla hiç alakan yok diyelim Ama o gün nedense aklına lepistes balıklarının yavrularını nasıl hunharca yedikleri aklına gelmiş olsun Lepistes balıklarıyla ilgili bir şeyi ya o akşam haberlerde, ya da ertesi gün başka bir yerde duyarmışsın

İlk başta 'aa, hakikaten, geçen oldu bana' falan desem de pek aklıma yatmadı Bence bu psikolojideki algıda seçicilikten başka bir şey değil O gün balıklar aklına gelmeseydi ve ertesi gün bir arkadaşın balıklardan bahsetseydi hiç dikkatini çekmeyecekti

Evde zamanla 'bak yine Mörfi geldi, az önce Mörfi oldum, babam gelirken bana Mörfi aldı' şeklinde işin suyu çıktı tabi Akabinde başka geyiklere kayarak sattık Mörfi'yi Sonra bir gün Berna, kendisine gelen bir mailden bahsetti Başlığı Mörfi Kanunları'ydı Ama bu daha kapsamlıydı; Beyza'nın bahsettiğini içeren bir sürü maddeden oluşuyordu Şimdi tam hatırlayamıyorum ama daha çok sürekli başımıza gelen tersliklerle ilgiliydi çoğu Mesela; cebinde iki anahtar varken doğru olanı her zaman ikinci deneyişte bulmak, aradığın bir şeyin üstüste duran yığınların en altında durması vb Elbette bunda da bir bit yeniği var Doğru anahtarın tek seferde elimize geldiği veya aradığımız şeyi pat diye bulduğumuz zamanlar da oluyordur Ama, sinir bozukluğu yaşatan durumlar malesef hafızada daha sağlam yerlere oturuyorlar

Şimdi tüm bunların nereden aklıma geldiğini anlatayım Yaklaşık bir aydır takip ediyorum İki tane durum çok gözüme batmaya başladı:

1- Haftada ortalama iki kere, işten gelirken markete uğrayıp alışveriş yapıyorum Haftada en az üç gün ise, geldiğim saatlerde apartman kapısını açık buluyorum Ama bu iki durum neredeyse hiç çakışmıyor Her alışverişten sonra kapının önünde, elimdeki ağır poşetleri bırakıp anahtar arıyorum Hayır, madem her zaman kapalı ol di mi? Hep bu kapı

2- Ne zaman para çekmek için bankamatiğe gitsem, uzun bir kuyruğun sonunda beklemek zorunda kalıyorum 'Neyse, herhalde yoğun bir saatte geldim' deyip kuzu kuzu bekliyorum güneşin alnında Ama dikkat ettim, sıra bana yaklaştığı halde hala kuyruğun sonundaki son kişi olduğumu görüyorum Parayı çekerken ise tek başıma kalıyorum Yani, on beş dakika sonra gelsem hiç sıra olmayacakmış Asıl derdim sıra beklemek falan değil aslında Sıranın başa yakın yerlerinde olmanın ayrı bir havası var bence arkadakilere karşı Onu hiç yaşayamıyorum

3- Üstte yazdığım iki durum dikkatimi çektiği günden beri daha çok başıma gelir oldu Allala, neden acaba?

ALINTI

Bu 2 madde benimde başıma sık sık geliyorda, okuyunca paylaşmak istedim

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com