Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
tarifi, tavuk, zencefilli

Zencefilli Tavuk Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zencefilli Tavuk Tarifi









Malzemeler :



10 parça kalça tavuk (kemiksiz) şuşbaşı olarak doğranacak
1 tatlı kaşığı margarin
1 demet yakın maydanoz
7-8 diş sarmısak
Un
Zencefil
Tuz - karabiber
Arzu edilirse servis ederken kullanılmak üzere 1 yufka


Yapılışı :



Kuşbaşı tavuklar çiğ olarak bir kaba konur üzerlerine göz kararı tuz karabiber ve 2 çorba kaşığı toz zencefil eklenir Biraz yoğurulur Malzemeler çiğ olarak harmanlandıktan sonra üzerlerini örtecek kadar un serperek tavada eritilen margarine eklenir ve sote olarak önce kısık ateşte tavukların içinin piştiğine emin olunca ateş biraz yükseltilerek tavukların dışı biraz kızartılır Pişmeye yakın kıydığımız maydonozla minik minik kesilmiş sarmısak eklenir ve çok kısa bir süre kapak kapatılarak pişirilir Yemek hazır
Not: Arzu edilirse servis yaparken yufka toprak güveçlere konulmak üzere kare parçalara bölünür Yufkaların güveçten sarkan kısımlarına az margarin sürülerek ızgaraya renkleri pembeleşene kadar konur Çıkarınca pişirdiğimiz tavuklar güveçlere doldurulur ve servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.