![]() |
Zencefilli Tavuk Tarifi
Malzemeler : 10 parça kalça tavuk (kemiksiz) şuşbaşı olarak doğranacak 1 tatlı kaşığı margarin 1 demet yakın maydanoz 7-8 diş sarmısak Un Zencefil Tuz - karabiber Arzu edilirse servis ederken kullanılmak üzere 1 yufka Yapılışı : Kuşbaşı tavuklar çiğ olarak bir kaba konur üzerlerine göz kararı tuz karabiber ve 2 çorba kaşığı toz zencefil eklenir. Biraz yoğurulur. Malzemeler çiğ olarak harmanlandıktan sonra üzerlerini örtecek kadar un serperek tavada eritilen margarine eklenir ve sote olarak önce kısık ateşte tavukların içinin piştiğine emin olunca ateş biraz yükseltilerek tavukların dışı biraz kızartılır. Pişmeye yakın kıydığımız maydonozla minik minik kesilmiş sarmısak eklenir ve çok kısa bir süre kapak kapatılarak pişirilir. Yemek hazır. Not: Arzu edilirse servis yaparken yufka toprak güveçlere konulmak üzere kare parçalara bölünür. Yufkaların güveçten sarkan kısımlarına az margarin sürülerek ızgaraya renkleri pembeleşene kadar konur. Çıkarınca pişirdiğimiz tavuklar güveçlere doldurulur ve servis yapılır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.