Çiftlik Bifteği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çiftlik BifteğiMalzeme 1 kg biftek (6 parçaya bölünmüş)150 gr Margarin300 gr kuru soğan (piyazlık doğranmış)2 adet havuç (Rendelenmiş) 2 adet kereviz (Rendelenmiş) 4 adet domates (Kabuğu soyulup doğranmış) 1 çorba kaşığı Mutfak Un 1 çay kaşığı kırmızı biber 2 su bardağı su 4 diş sarımsak 2 adet defne yaprağı ½ bağ maydanoz (İnce kıyılmış) Tuz Karabiber Hazırlanışı • Etleri dizin ve üzerine tuzu ve karabiberi serpiştirip alt üst ederek unlayın ![]() • Pişireceğiniz kabın içinde Bizim yağı kızdırın Etleri çevirerek kızartıp fırın kabına yerleştirin![]() • Aynı tencerenin içine soğanı ve sarımsağı koyun, 3 dakika karıştırın ![]() • Biraz renk aldığında sebzeleri ve defne yaprağını, bir iki karışımdan sonra da domatesi koyup 2 dakika karıştırın ![]() • Suyunu ekleyip kaynatın Üzerinde oluşan köpüğü alın ve suyu etlerin üzerine boşaltın![]() • Bir kaynatımla orta dereceli fırında ya da ocak üzerinde 30 dakika pişirin ![]() • Üzerine maydanoz serpiştirerek servis yapın ![]() Not : Arzu edildiğinde yanında pilav, patates tava ya da patates püre servis yapılabilir ![]() |
|
Çiftlik Bifteği |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çiftlik BifteğiMalzeme 1 kg biftek (6 parçaya bölünmüş)150 gr Margarin300 gr kuru soğan (piyazlık doğranmış)2 adet havuç (Rendelenmiş) 2 adet kereviz (Rendelenmiş) 4 adet domates (Kabuğu soyulup doğranmış) 1 çorba kaşığı Mutfak Un 1 çay kaşığı kırmızı biber 2 su bardağı su 4 diş sarımsak 2 adet defne yaprağı ½ bağ maydanoz (İnce kıyılmış) Tuz Karabiber Hazırlanışı • Etleri dizin ve üzerine tuzu ve karabiberi serpiştirip alt üst ederek unlayın ![]() • Pişireceğiniz kabın içinde Bizim yağı kızdırın Etleri çevirerek kızartıp fırın kabına yerleştirin![]() • Aynı tencerenin içine soğanı ve sarımsağı koyun, 3 dakika karıştırın ![]() • Biraz renk aldığında sebzeleri ve defne yaprağını, bir iki karışımdan sonra da domatesi koyup 2 dakika karıştırın ![]() • Suyunu ekleyip kaynatın Üzerinde oluşan köpüğü alın ve suyu etlerin üzerine boşaltın![]() • Bir kaynatımla orta dereceli fırında ya da ocak üzerinde 30 dakika pişirin ![]() • Üzerine maydanoz serpiştirerek servis yapın ![]() Not : Arzu edildiğinde yanında pilav, patates tava ya da patates püre servis yapılabilir ![]() |
|
Çiftlik Bifteği |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çiftlik BifteğiMalzeme 1 kg biftek (6 parçaya bölünmüş)150 gr Margarin300 gr kuru soğan (piyazlık doğranmış)2 adet havuç (Rendelenmiş) 2 adet kereviz (Rendelenmiş) 4 adet domates (Kabuğu soyulup doğranmış) 1 çorba kaşığı Mutfak Un 1 çay kaşığı kırmızı biber 2 su bardağı su 4 diş sarımsak 2 adet defne yaprağı ½ bağ maydanoz (İnce kıyılmış) Tuz Karabiber Hazırlanışı • Etleri dizin ve üzerine tuzu ve karabiberi serpiştirip alt üst ederek unlayın ![]() • Pişireceğiniz kabın içinde Bizim yağı kızdırın Etleri çevirerek kızartıp fırın kabına yerleştirin![]() • Aynı tencerenin içine soğanı ve sarımsağı koyun, 3 dakika karıştırın ![]() • Biraz renk aldığında sebzeleri ve defne yaprağını, bir iki karışımdan sonra da domatesi koyup 2 dakika karıştırın ![]() • Suyunu ekleyip kaynatın Üzerinde oluşan köpüğü alın ve suyu etlerin üzerine boşaltın![]() • Bir kaynatımla orta dereceli fırında ya da ocak üzerinde 30 dakika pişirin ![]() • Üzerine maydanoz serpiştirerek servis yapın ![]() Not : Arzu edildiğinde yanında pilav, patates tava ya da patates püre servis yapılabilir ![]() |
|
|
|