![]() |
Çiftlik Bifteği
Malzeme 1 kg. biftek (6 parçaya bölünmüş) 150 gr. Margarin 300 gr. kuru soğan (piyazlık doğranmış) 2 adet havuç (Rendelenmiş) 2 adet kereviz (Rendelenmiş) 4 adet domates (Kabuğu soyulup doğranmış) 1 çorba kaşığı Mutfak Un 1 çay kaşığı kırmızı biber 2 su bardağı su 4 diş sarımsak 2 adet defne yaprağı ½ bağ maydanoz (İnce kıyılmış) Tuz Karabiber Hazırlanışı • Etleri dizin ve üzerine tuzu ve karabiberi serpiştirip alt üst ederek unlayın. • Pişireceğiniz kabın içinde Bizim yağı kızdırın. Etleri çevirerek kızartıp fırın kabına yerleştirin. • Aynı tencerenin içine soğanı ve sarımsağı koyun, 3 dakika karıştırın. • Biraz renk aldığında sebzeleri ve defne yaprağını, bir iki karışımdan sonra da domatesi koyup 2 dakika karıştırın. • Suyunu ekleyip kaynatın. Üzerinde oluşan köpüğü alın ve suyu etlerin üzerine boşaltın. • Bir kaynatımla orta dereceli fırında ya da ocak üzerinde 30 dakika pişirin. • Üzerine maydanoz serpiştirerek servis yapın. Not : Arzu edildiğinde yanında pilav, patates tava ya da patates püre servis yapılabilir. |
Çiftlik Bifteği
Malzeme 1 kg. biftek (6 parçaya bölünmüş) 150 gr. Margarin 300 gr. kuru soğan (piyazlık doğranmış) 2 adet havuç (Rendelenmiş) 2 adet kereviz (Rendelenmiş) 4 adet domates (Kabuğu soyulup doğranmış) 1 çorba kaşığı Mutfak Un 1 çay kaşığı kırmızı biber 2 su bardağı su 4 diş sarımsak 2 adet defne yaprağı ½ bağ maydanoz (İnce kıyılmış) Tuz Karabiber Hazırlanışı • Etleri dizin ve üzerine tuzu ve karabiberi serpiştirip alt üst ederek unlayın. • Pişireceğiniz kabın içinde Bizim yağı kızdırın. Etleri çevirerek kızartıp fırın kabına yerleştirin. • Aynı tencerenin içine soğanı ve sarımsağı koyun, 3 dakika karıştırın. • Biraz renk aldığında sebzeleri ve defne yaprağını, bir iki karışımdan sonra da domatesi koyup 2 dakika karıştırın. • Suyunu ekleyip kaynatın. Üzerinde oluşan köpüğü alın ve suyu etlerin üzerine boşaltın. • Bir kaynatımla orta dereceli fırında ya da ocak üzerinde 30 dakika pişirin. • Üzerine maydanoz serpiştirerek servis yapın. Not : Arzu edildiğinde yanında pilav, patates tava ya da patates püre servis yapılabilir. |
Çiftlik Bifteği
Malzeme 1 kg. biftek (6 parçaya bölünmüş) 150 gr. Margarin 300 gr. kuru soğan (piyazlık doğranmış) 2 adet havuç (Rendelenmiş) 2 adet kereviz (Rendelenmiş) 4 adet domates (Kabuğu soyulup doğranmış) 1 çorba kaşığı Mutfak Un 1 çay kaşığı kırmızı biber 2 su bardağı su 4 diş sarımsak 2 adet defne yaprağı ½ bağ maydanoz (İnce kıyılmış) Tuz Karabiber Hazırlanışı • Etleri dizin ve üzerine tuzu ve karabiberi serpiştirip alt üst ederek unlayın. • Pişireceğiniz kabın içinde Bizim yağı kızdırın. Etleri çevirerek kızartıp fırın kabına yerleştirin. • Aynı tencerenin içine soğanı ve sarımsağı koyun, 3 dakika karıştırın. • Biraz renk aldığında sebzeleri ve defne yaprağını, bir iki karışımdan sonra da domatesi koyup 2 dakika karıştırın. • Suyunu ekleyip kaynatın. Üzerinde oluşan köpüğü alın ve suyu etlerin üzerine boşaltın. • Bir kaynatımla orta dereceli fırında ya da ocak üzerinde 30 dakika pişirin. • Üzerine maydanoz serpiştirerek servis yapın. Not : Arzu edildiğinde yanında pilav, patates tava ya da patates püre servis yapılabilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.