ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Çiftlik Bifteği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=258233)

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 09:02 AM

Çiftlik Bifteği
 

Malzeme


1 kg. biftek (6 parçaya bölünmüş)

150 gr. Margarin

300 gr. kuru soğan (piyazlık doğranmış)

2 adet havuç (Rendelenmiş)

2 adet kereviz (Rendelenmiş)

4 adet domates (Kabuğu soyulup doğranmış)

1 çorba kaşığı Mutfak Un

1 çay kaşığı kırmızı biber

2 su bardağı su

4 diş sarımsak

2 adet defne yaprağı

½ bağ maydanoz (İnce kıyılmış)

Tuz

Karabiber

Hazırlanışı


• Etleri dizin ve üzerine tuzu ve karabiberi serpiştirip alt üst ederek unlayın.

• Pişireceğiniz kabın içinde Bizim yağı kızdırın. Etleri çevirerek kızartıp fırın kabına yerleştirin.

• Aynı tencerenin içine soğanı ve sarımsağı koyun, 3 dakika karıştırın.

• Biraz renk aldığında sebzeleri ve defne yaprağını, bir iki karışımdan sonra da domatesi koyup 2 dakika karıştırın.

• Suyunu ekleyip kaynatın. Üzerinde oluşan köpüğü alın ve suyu etlerin üzerine boşaltın.

• Bir kaynatımla orta dereceli fırında ya da ocak üzerinde 30 dakika pişirin.

• Üzerine maydanoz serpiştirerek servis yapın.


Not : Arzu edildiğinde yanında pilav, patates tava ya da patates püre servis yapılabilir.

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 09:03 AM

Çiftlik Bifteği
 

Malzeme


1 kg. biftek (6 parçaya bölünmüş)

150 gr. Margarin

300 gr. kuru soğan (piyazlık doğranmış)

2 adet havuç (Rendelenmiş)

2 adet kereviz (Rendelenmiş)

4 adet domates (Kabuğu soyulup doğranmış)

1 çorba kaşığı Mutfak Un

1 çay kaşığı kırmızı biber

2 su bardağı su

4 diş sarımsak

2 adet defne yaprağı

½ bağ maydanoz (İnce kıyılmış)

Tuz

Karabiber

Hazırlanışı


• Etleri dizin ve üzerine tuzu ve karabiberi serpiştirip alt üst ederek unlayın.

• Pişireceğiniz kabın içinde Bizim yağı kızdırın. Etleri çevirerek kızartıp fırın kabına yerleştirin.

• Aynı tencerenin içine soğanı ve sarımsağı koyun, 3 dakika karıştırın.

• Biraz renk aldığında sebzeleri ve defne yaprağını, bir iki karışımdan sonra da domatesi koyup 2 dakika karıştırın.

• Suyunu ekleyip kaynatın. Üzerinde oluşan köpüğü alın ve suyu etlerin üzerine boşaltın.

• Bir kaynatımla orta dereceli fırında ya da ocak üzerinde 30 dakika pişirin.

• Üzerine maydanoz serpiştirerek servis yapın.


Not : Arzu edildiğinde yanında pilav, patates tava ya da patates püre servis yapılabilir.

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 09:03 AM

Çiftlik Bifteği
 

Malzeme


1 kg. biftek (6 parçaya bölünmüş)

150 gr. Margarin

300 gr. kuru soğan (piyazlık doğranmış)

2 adet havuç (Rendelenmiş)

2 adet kereviz (Rendelenmiş)

4 adet domates (Kabuğu soyulup doğranmış)

1 çorba kaşığı Mutfak Un

1 çay kaşığı kırmızı biber

2 su bardağı su

4 diş sarımsak

2 adet defne yaprağı

½ bağ maydanoz (İnce kıyılmış)

Tuz

Karabiber

Hazırlanışı


• Etleri dizin ve üzerine tuzu ve karabiberi serpiştirip alt üst ederek unlayın.

• Pişireceğiniz kabın içinde Bizim yağı kızdırın. Etleri çevirerek kızartıp fırın kabına yerleştirin.

• Aynı tencerenin içine soğanı ve sarımsağı koyun, 3 dakika karıştırın.

• Biraz renk aldığında sebzeleri ve defne yaprağını, bir iki karışımdan sonra da domatesi koyup 2 dakika karıştırın.

• Suyunu ekleyip kaynatın. Üzerinde oluşan köpüğü alın ve suyu etlerin üzerine boşaltın.

• Bir kaynatımla orta dereceli fırında ya da ocak üzerinde 30 dakika pişirin.

• Üzerine maydanoz serpiştirerek servis yapın.


Not : Arzu edildiğinde yanında pilav, patates tava ya da patates püre servis yapılabilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.