![]() |
Mısır Unlu Sicilya Tavası- İtalyan Mutfaği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mısır Unlu Sicilya Tavası- İtalyan MutfağiMısır Unlu Sicilya Tavası Mutfak : İtalyan Mutfağı MALZEMESİ 2 su bardağı mısır unu 1 sap pırasa (ince doğranmış) 3 sap pazı (ince doğranmış) Yarım demet maydanoz (ince doğranmış) Yarım su bardağı sızma zeytinyağı 1 su bardağı süt Tuz, karabiber SOSUN MALZEMESİ 1 su bardağı rende kaşar (veya dil peyniri yada hellim peyniri) 1 su bardağı sızma zeytinyağı karıştırarak bir kenara alınır ![]() TARİF Öncelikle derin bir karıştırma kabının içinde; çok ince doğranmış pırasa, pazı, maydanoz ve soğanları karıştıralım ![]() ![]() ![]() Geniş ve kenarları yüksek bir bakır tavanın altına, zeytinyağlı peynirli sostan serelim ![]() ![]() Hazırladığımız sebzeli sosu bu sosun üzerine ilave edelim ve bir kaşığın tersiyle yayalım ![]() En üste yine zeytinyağlı peynir karışımını gezdirelim ve tavanın ağzını kapatalım ![]() Yaklaşık 7-8 dakika sonra, tavanın kapağını açalım ve tavanın kenarından yarım su bardağı sıcak suyu dökelim, kapağı tekrar kapatıp, pişmeye bırakalım ![]() En geç 10 dakika sonra yemeğiniz servise hazırdır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Mısır Unlu Sicilya Tavası- İtalyan Mutfaği |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mısır Unlu Sicilya Tavası- İtalyan MutfağiMısır Unlu Sicilya Tavası Mutfak : İtalyan Mutfağı MALZEMESİ 2 su bardağı mısır unu 1 sap pırasa (ince doğranmış) 3 sap pazı (ince doğranmış) Yarım demet maydanoz (ince doğranmış) Yarım su bardağı sızma zeytinyağı 1 su bardağı süt Tuz, karabiber SOSUN MALZEMESİ 1 su bardağı rende kaşar (veya dil peyniri yada hellim peyniri) 1 su bardağı sızma zeytinyağı karıştırarak bir kenara alınır ![]() TARİF Öncelikle derin bir karıştırma kabının içinde; çok ince doğranmış pırasa, pazı, maydanoz ve soğanları karıştıralım ![]() ![]() ![]() Geniş ve kenarları yüksek bir bakır tavanın altına, zeytinyağlı peynirli sostan serelim ![]() ![]() Hazırladığımız sebzeli sosu bu sosun üzerine ilave edelim ve bir kaşığın tersiyle yayalım ![]() En üste yine zeytinyağlı peynir karışımını gezdirelim ve tavanın ağzını kapatalım ![]() Yaklaşık 7-8 dakika sonra, tavanın kapağını açalım ve tavanın kenarından yarım su bardağı sıcak suyu dökelim, kapağı tekrar kapatıp, pişmeye bırakalım ![]() En geç 10 dakika sonra yemeğiniz servise hazırdır ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Mısır Unlu Sicilya Tavası- İtalyan Mutfaği |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mısır Unlu Sicilya Tavası- İtalyan MutfağiMısır Unlu Sicilya Tavası Mutfak : İtalyan Mutfağı MALZEMESİ 2 su bardağı mısır unu 1 sap pırasa (ince doğranmış) 3 sap pazı (ince doğranmış) Yarım demet maydanoz (ince doğranmış) Yarım su bardağı sızma zeytinyağı 1 su bardağı süt Tuz, karabiber SOSUN MALZEMESİ 1 su bardağı rende kaşar (veya dil peyniri yada hellim peyniri) 1 su bardağı sızma zeytinyağı karıştırarak bir kenara alınır ![]() TARİF Öncelikle derin bir karıştırma kabının içinde; çok ince doğranmış pırasa, pazı, maydanoz ve soğanları karıştıralım ![]() ![]() ![]() Geniş ve kenarları yüksek bir bakır tavanın altına, zeytinyağlı peynirli sostan serelim ![]() ![]() Hazırladığımız sebzeli sosu bu sosun üzerine ilave edelim ve bir kaşığın tersiyle yayalım ![]() En üste yine zeytinyağlı peynir karışımını gezdirelim ve tavanın ağzını kapatalım ![]() Yaklaşık 7-8 dakika sonra, tavanın kapağını açalım ve tavanın kenarından yarım su bardağı sıcak suyu dökelim, kapağı tekrar kapatıp, pişmeye bırakalım ![]() En geç 10 dakika sonra yemeğiniz servise hazırdır ![]() |
![]() |
![]() |
|