![]() |
Mısır Unlu Sicilya Tavası- İtalyan Mutfaği
Mısır Unlu Sicilya Tavası Mutfak : İtalyan Mutfağı MALZEMESİ 2 su bardağı mısır unu 1 sap pırasa (ince doğranmış) 3 sap pazı (ince doğranmış) Yarım demet maydanoz (ince doğranmış) Yarım su bardağı sızma zeytinyağı 1 su bardağı süt Tuz, karabiber SOSUN MALZEMESİ 1 su bardağı rende kaşar (veya dil peyniri yada hellim peyniri) 1 su bardağı sızma zeytinyağı karıştırarak bir kenara alınır. TARİF Öncelikle derin bir karıştırma kabının içinde; çok ince doğranmış pırasa, pazı, maydanoz ve soğanları karıştıralım. Üzerine zeytinyağı ve süt ekleyelim. Tuz, karabiber serpiştirelim. Geniş ve kenarları yüksek bir bakır tavanın altına, zeytinyağlı peynirli sostan serelim. Ocağın yakıp, 1 dakika kadar karıştıralım. Hazırladığımız sebzeli sosu bu sosun üzerine ilave edelim ve bir kaşığın tersiyle yayalım. En üste yine zeytinyağlı peynir karışımını gezdirelim ve tavanın ağzını kapatalım. Yaklaşık 7-8 dakika sonra, tavanın kapağını açalım ve tavanın kenarından yarım su bardağı sıcak suyu dökelim, kapağı tekrar kapatıp, pişmeye bırakalım. En geç 10 dakika sonra yemeğiniz servise hazırdır. |
Mısır Unlu Sicilya Tavası- İtalyan Mutfaği
Mısır Unlu Sicilya Tavası Mutfak : İtalyan Mutfağı MALZEMESİ 2 su bardağı mısır unu 1 sap pırasa (ince doğranmış) 3 sap pazı (ince doğranmış) Yarım demet maydanoz (ince doğranmış) Yarım su bardağı sızma zeytinyağı 1 su bardağı süt Tuz, karabiber SOSUN MALZEMESİ 1 su bardağı rende kaşar (veya dil peyniri yada hellim peyniri) 1 su bardağı sızma zeytinyağı karıştırarak bir kenara alınır. TARİF Öncelikle derin bir karıştırma kabının içinde; çok ince doğranmış pırasa, pazı, maydanoz ve soğanları karıştıralım. Üzerine zeytinyağı ve süt ekleyelim. Tuz, karabiber serpiştirelim. Geniş ve kenarları yüksek bir bakır tavanın altına, zeytinyağlı peynirli sostan serelim. Ocağın yakıp, 1 dakika kadar karıştıralım. Hazırladığımız sebzeli sosu bu sosun üzerine ilave edelim ve bir kaşığın tersiyle yayalım. En üste yine zeytinyağlı peynir karışımını gezdirelim ve tavanın ağzını kapatalım. Yaklaşık 7-8 dakika sonra, tavanın kapağını açalım ve tavanın kenarından yarım su bardağı sıcak suyu dökelim, kapağı tekrar kapatıp, pişmeye bırakalım. En geç 10 dakika sonra yemeğiniz servise hazırdır. |
Mısır Unlu Sicilya Tavası- İtalyan Mutfaği
Mısır Unlu Sicilya Tavası Mutfak : İtalyan Mutfağı MALZEMESİ 2 su bardağı mısır unu 1 sap pırasa (ince doğranmış) 3 sap pazı (ince doğranmış) Yarım demet maydanoz (ince doğranmış) Yarım su bardağı sızma zeytinyağı 1 su bardağı süt Tuz, karabiber SOSUN MALZEMESİ 1 su bardağı rende kaşar (veya dil peyniri yada hellim peyniri) 1 su bardağı sızma zeytinyağı karıştırarak bir kenara alınır. TARİF Öncelikle derin bir karıştırma kabının içinde; çok ince doğranmış pırasa, pazı, maydanoz ve soğanları karıştıralım. Üzerine zeytinyağı ve süt ekleyelim. Tuz, karabiber serpiştirelim. Geniş ve kenarları yüksek bir bakır tavanın altına, zeytinyağlı peynirli sostan serelim. Ocağın yakıp, 1 dakika kadar karıştıralım. Hazırladığımız sebzeli sosu bu sosun üzerine ilave edelim ve bir kaşığın tersiyle yayalım. En üste yine zeytinyağlı peynir karışımını gezdirelim ve tavanın ağzını kapatalım. Yaklaşık 7-8 dakika sonra, tavanın kapağını açalım ve tavanın kenarından yarım su bardağı sıcak suyu dökelim, kapağı tekrar kapatıp, pişmeye bırakalım. En geç 10 dakika sonra yemeğiniz servise hazırdır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.