ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Mısır Unlu Sicilya Tavası- İtalyan Mutfaği (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=258194)

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 09:09 AM

Mısır Unlu Sicilya Tavası- İtalyan Mutfaği
 

Mısır Unlu Sicilya Tavası

Mutfak : İtalyan Mutfağı





MALZEMESİ

2 su bardağı mısır unu

1 sap pırasa (ince doğranmış)

3 sap pazı (ince doğranmış)

Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)

Yarım su bardağı sızma zeytinyağı

1 su bardağı süt

Tuz, karabiber



SOSUN MALZEMESİ

1 su bardağı rende kaşar (veya dil peyniri yada hellim peyniri)

1 su bardağı sızma zeytinyağı

karıştırarak bir kenara alınır.


TARİF

Öncelikle derin bir karıştırma kabının içinde; çok ince doğranmış pırasa, pazı, maydanoz ve soğanları karıştıralım. Üzerine zeytinyağı ve süt ekleyelim. Tuz, karabiber serpiştirelim.

Geniş ve kenarları yüksek bir bakır tavanın altına, zeytinyağlı peynirli sostan serelim. Ocağın yakıp, 1 dakika kadar karıştıralım.

Hazırladığımız sebzeli sosu bu sosun üzerine ilave edelim ve bir kaşığın tersiyle yayalım.

En üste yine zeytinyağlı peynir karışımını gezdirelim ve tavanın ağzını kapatalım.

Yaklaşık 7-8 dakika sonra, tavanın kapağını açalım ve tavanın kenarından yarım su bardağı sıcak suyu dökelim, kapağı tekrar kapatıp, pişmeye bırakalım.

En geç 10 dakika sonra yemeğiniz servise hazırdır.

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 09:09 AM

Mısır Unlu Sicilya Tavası- İtalyan Mutfaği
 

Mısır Unlu Sicilya Tavası

Mutfak : İtalyan Mutfağı





MALZEMESİ

2 su bardağı mısır unu

1 sap pırasa (ince doğranmış)

3 sap pazı (ince doğranmış)

Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)

Yarım su bardağı sızma zeytinyağı

1 su bardağı süt

Tuz, karabiber



SOSUN MALZEMESİ

1 su bardağı rende kaşar (veya dil peyniri yada hellim peyniri)

1 su bardağı sızma zeytinyağı

karıştırarak bir kenara alınır.


TARİF

Öncelikle derin bir karıştırma kabının içinde; çok ince doğranmış pırasa, pazı, maydanoz ve soğanları karıştıralım. Üzerine zeytinyağı ve süt ekleyelim. Tuz, karabiber serpiştirelim.

Geniş ve kenarları yüksek bir bakır tavanın altına, zeytinyağlı peynirli sostan serelim. Ocağın yakıp, 1 dakika kadar karıştıralım.

Hazırladığımız sebzeli sosu bu sosun üzerine ilave edelim ve bir kaşığın tersiyle yayalım.

En üste yine zeytinyağlı peynir karışımını gezdirelim ve tavanın ağzını kapatalım.

Yaklaşık 7-8 dakika sonra, tavanın kapağını açalım ve tavanın kenarından yarım su bardağı sıcak suyu dökelim, kapağı tekrar kapatıp, pişmeye bırakalım.

En geç 10 dakika sonra yemeğiniz servise hazırdır.

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 09:09 AM

Mısır Unlu Sicilya Tavası- İtalyan Mutfaği
 

Mısır Unlu Sicilya Tavası

Mutfak : İtalyan Mutfağı





MALZEMESİ

2 su bardağı mısır unu

1 sap pırasa (ince doğranmış)

3 sap pazı (ince doğranmış)

Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)

Yarım su bardağı sızma zeytinyağı

1 su bardağı süt

Tuz, karabiber



SOSUN MALZEMESİ

1 su bardağı rende kaşar (veya dil peyniri yada hellim peyniri)

1 su bardağı sızma zeytinyağı

karıştırarak bir kenara alınır.


TARİF

Öncelikle derin bir karıştırma kabının içinde; çok ince doğranmış pırasa, pazı, maydanoz ve soğanları karıştıralım. Üzerine zeytinyağı ve süt ekleyelim. Tuz, karabiber serpiştirelim.

Geniş ve kenarları yüksek bir bakır tavanın altına, zeytinyağlı peynirli sostan serelim. Ocağın yakıp, 1 dakika kadar karıştıralım.

Hazırladığımız sebzeli sosu bu sosun üzerine ilave edelim ve bir kaşığın tersiyle yayalım.

En üste yine zeytinyağlı peynir karışımını gezdirelim ve tavanın ağzını kapatalım.

Yaklaşık 7-8 dakika sonra, tavanın kapağını açalım ve tavanın kenarından yarım su bardağı sıcak suyu dökelim, kapağı tekrar kapatıp, pişmeye bırakalım.

En geç 10 dakika sonra yemeğiniz servise hazırdır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.