Ezmeli Kuzu Kebabi Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ezmeli Kuzu Kebabi TarifiMalzemeler: 1 5 kilo kuzu eti1 5 kilo domates1 baş kuru soğan 500 gram sivri biber 4 diş sarımsak 2 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çorba kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı kırmızıbiber 1 bağ maydanoz nane tuz Yapılışı Kuzu etini kuşbaşı biçiminde doğrayın Yemeği yapmadan 1 gün önce bir kapta sıvıyağ, baharatlar, tuz, yoğurt ve salça ile terbiye edin Daha sonra şişlere aktararak bir kenara bırakın![]() Şişler dinlenirken domates ve biberleri ızgarada közleyip kabuklarını soyun Küp biçiminde doğrayın![]() içine dövülmüş sarımsakları, kıyılmış soğanı, kıyılmış maydanozu, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın ızgaraya etleri sıralayıp pişirin![]() Hazırladığınız ezmeyi tabaklara yerleştirin Üzerlerine pişen kuzu kebapları yerleştirip maydanozla süsleyerek servis yapın![]() |
|
|
|