![]() |
Ezmeli Kuzu Kebabi Tarifi
Malzemeler: 1.5 kilo kuzu eti 1.5 kilo domates 1 baş kuru soğan 500 gram sivri biber 4 diş sarımsak 2 çorba kaşığı salça 1 çorba kaşığı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çorba kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı kırmızıbiber 1 bağ maydanoz nane tuz Yapılışı Kuzu etini kuşbaşı biçiminde doğrayın. Yemeği yapmadan 1 gün önce bir kapta sıvıyağ, baharatlar, tuz, yoğurt ve salça ile terbiye edin. Daha sonra şişlere aktararak bir kenara bırakın. Şişler dinlenirken domates ve biberleri ızgarada közleyip kabuklarını soyun. Küp biçiminde doğrayın. içine dövülmüş sarımsakları, kıyılmış soğanı, kıyılmış maydanozu, tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. ızgaraya etleri sıralayıp pişirin. Hazırladığınız ezmeyi tabaklara yerleştirin. Üzerlerine pişen kuzu kebapları yerleştirip maydanozla süsleyerek servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.