Ciğer Kavurmasi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ciğer KavurmasiCİĞER KAVURMASI Malzemeler: * 1 kg dana ciğeri * 1 adet büyük soğan(yada 2 orta boy soğan) * 4 5 çorba kaşıgı sıvı yağ * 1 çorba kaşıgı margarin yada tereyağ * 1 çorba kaşığı sirke * yarım çay bardağı sıcak su * 1-2 tatlı kaşığı tuz Yapılışı: 1 ![]() Ciğerin zarı ve sinirleri, temizlenip kesme şeker büyüklüğünde doğranır (bu işlemi kasabınızda yapabilir) Soğuk su ile yıkanıp süzülür2 ![]() Tavaya sıvıyağ ve margarin konur Ciğer ilave edilir Sirke,tuz ilave edilip tavanın kapağı kapalı bir şekilde ciğer suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte kavrulur![]() 3 ![]() Soğan piyazlık doğranır Tavanın bir tarafına ciğerler çekilir ve boş kalan tarafa soğanlar konulur Daha sonra ciğerler üzerine konur Böylece tavada soğanlar altta ciğerler üstte olur![]() 4 ![]() Sıcak su ilave edilir Kapağı kapalı bir şekilde suyunu tekrar çekene kadar kavrulur Sıcak olarak servis yapılır![]() Afiyet olsun ![]() |
|
Ciğer Kavurmasi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ciğer KavurmasiCİĞER KAVURMASI Malzemeler: * 1 kg dana ciğeri * 1 adet büyük soğan(yada 2 orta boy soğan) * 4 5 çorba kaşıgı sıvı yağ * 1 çorba kaşıgı margarin yada tereyağ * 1 çorba kaşığı sirke * yarım çay bardağı sıcak su * 1-2 tatlı kaşığı tuz Yapılışı: 1 ![]() Ciğerin zarı ve sinirleri, temizlenip kesme şeker büyüklüğünde doğranır (bu işlemi kasabınızda yapabilir) Soğuk su ile yıkanıp süzülür2 ![]() Tavaya sıvıyağ ve margarin konur Ciğer ilave edilir Sirke,tuz ilave edilip tavanın kapağı kapalı bir şekilde ciğer suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte kavrulur![]() 3 ![]() Soğan piyazlık doğranır Tavanın bir tarafına ciğerler çekilir ve boş kalan tarafa soğanlar konulur Daha sonra ciğerler üzerine konur Böylece tavada soğanlar altta ciğerler üstte olur![]() 4 ![]() Sıcak su ilave edilir Kapağı kapalı bir şekilde suyunu tekrar çekene kadar kavrulur Sıcak olarak servis yapılır![]() Afiyet olsun ![]() |
|
Ciğer Kavurmasi |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ciğer KavurmasiCİĞER KAVURMASI Malzemeler: * 1 kg dana ciğeri * 1 adet büyük soğan(yada 2 orta boy soğan) * 4 5 çorba kaşıgı sıvı yağ * 1 çorba kaşıgı margarin yada tereyağ * 1 çorba kaşığı sirke * yarım çay bardağı sıcak su * 1-2 tatlı kaşığı tuz Yapılışı: 1 ![]() Ciğerin zarı ve sinirleri, temizlenip kesme şeker büyüklüğünde doğranır (bu işlemi kasabınızda yapabilir) Soğuk su ile yıkanıp süzülür2 ![]() Tavaya sıvıyağ ve margarin konur Ciğer ilave edilir Sirke,tuz ilave edilip tavanın kapağı kapalı bir şekilde ciğer suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte kavrulur![]() 3 ![]() Soğan piyazlık doğranır Tavanın bir tarafına ciğerler çekilir ve boş kalan tarafa soğanlar konulur Daha sonra ciğerler üzerine konur Böylece tavada soğanlar altta ciğerler üstte olur![]() 4 ![]() Sıcak su ilave edilir Kapağı kapalı bir şekilde suyunu tekrar çekene kadar kavrulur Sıcak olarak servis yapılır![]() Afiyet olsun ![]() |
|
|
|