Akdeniz Usulü Sebze Salatası Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Akdeniz Usulü Sebze Salatası Tarifi[/b] Malzemeler • Patates (ince kabuklu) 500 gr • Tavuk Suyu 350 ml • Arpacık Soğanı (ayıklanmış) 10 adet • Sarmısak (kıyılmış) 2 diş • Kabak (uzunlamasına 4`e bölünüp 2 cm`lik dilimlenmiş) • 500 gr Mantar (temizlenmiş ve dilimlenmiş)• 250 gr Tuz • Kekik 1/4 çay kaşığı • Biberiye (ufalanmış) 1/4 çay kaşığı • Rezene tohumu (ezilmiş) 1/4 çay kaşığı • Karabiber • Yağ?Sirke karışımı 30 ml • Kıvırcık Salata Yaprakları (süslemek için) 4 adet Tarif Patatesleri iyice yıkayın Bir tencerede iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 25 dakika) haşlayın Soğutun, kabuklarını soymadan doğrayın![]() Tavuk suyunu bir tavada ısıtın İçine arpacık soğanı, sarmısak, kabak, mantar ve tuzu ilave edin Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve kapağını kapatıp, sebzeleri hafif diri kalacak biçimde (yaklaşık 5 dakika) pişirin Süzerek bir kaba aktarın ve patateslerle karıştırın ![]() |
|
|
|