![]() |
Akdeniz Usulü Sebze Salatası Tarifi
[/b] Malzemeler • Patates (ince kabuklu) 500 gr. • Tavuk Suyu 350 ml. • Arpacık Soğanı (ayıklanmış) 10 adet • Sarmısak (kıyılmış) 2 diş • Kabak (uzunlamasına 4`e bölünüp 2 cm`lik dilimlenmiş) • 500 gr. Mantar (temizlenmiş ve dilimlenmiş) • 250 gr. Tuz • Kekik 1/4 çay kaşığı • Biberiye (ufalanmış) 1/4 çay kaşığı • Rezene tohumu (ezilmiş) 1/4 çay kaşığı • Karabiber • Yağ?Sirke karışımı 30 ml. • Kıvırcık Salata Yaprakları (süslemek için) 4 adet Tarif Patatesleri iyice yıkayın. Bir tencerede iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 25 dakika) haşlayın. Soğutun, kabuklarını soymadan doğrayın. Tavuk suyunu bir tavada ısıtın. İçine arpacık soğanı, sarmısak, kabak, mantar ve tuzu ilave edin. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve kapağını kapatıp, sebzeleri hafif diri kalacak biçimde (yaklaşık 5 dakika) pişirin. Süzerek bir kaba aktarın ve patateslerle karıştırın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.