Düğün Yemekleri Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Düğün Yemekleri Tarifi[/b] Malzemeler • 500 gr Gerdan • 1 adet Havuç • 1 adet kuru soğan • 3 diş sarmısak • 1/2 demet maydanoz • 5 yemek kaşığı margarin • 3 yemek kaşığı un • 2 adet yumurta sarısı • 1/2 limon • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber • Tuz • Karabiber Tarif Havucu soyup büyük parçalara ayırın Soğan ve sarımsakları soyun Soğanı dörde bölün Maydanozu ayıklayıp iri iri doğrayın Gerdanı soğan, havuç, sarımsak, maydanoz, 6 su bardağı su ve bir tutam tuz ile birlikte tencereye koyup 2 saat pişirin Suyun üzerinde oluşacak köpükleri delikli kepçeyle alın Pişme süresinin sonunda elde ettiğiniz et suyunu bir kaba süzüp aldıktan sonra pişirdiğiniz gerdanı elinizle küçük parçalara ayırın![]() |
|
|
|