Et Sote Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Et Sote TarifiMalzemeler : 1,5 kilo dana veya kuzu kuşbaşı 2 adet domates 2 diş sarımsak 2 baş soğan Az karabiber Az kekik Az tuz 1 çay bardağı su Yapılışı : Soğanlar bir tencereye halka halka doğranır Sarımsaklar üçe bölünür, tencereye atılır Et de ilave edilerek harlı ateşte etin rengi hafifçe sararana kadar 3 dakika kadar çabuk çabuk çevrilir Diğer tarafta rendelenmiş domates (istenirse 1/2 kaşık salça) ilave edilir 1-2 kez daha karıştırılıp pişmeye bırakılır Su eklenir ve ineceğine yakın karabiber, tuz, 1 yemek kaşığı kekik ilave edilip 1-2 taşım kaynadıktan sonra yemeğin altı kapatılır Yemeğin pişme süresi 1 saattir![]() |
|
|
|