![]() |
Et Sote Tarifi
Malzemeler : 1,5 kilo dana veya kuzu kuşbaşı 2 adet domates 2 diş sarımsak 2 baş soğan Az karabiber Az kekik Az tuz 1 çay bardağı su Yapılışı : Soğanlar bir tencereye halka halka doğranır. Sarımsaklar üçe bölünür, tencereye atılır. Et de ilave edilerek harlı ateşte etin rengi hafifçe sararana kadar 3 dakika kadar çabuk çabuk çevrilir. Diğer tarafta rendelenmiş domates (istenirse 1/2 kaşık salça) ilave edilir. 1-2 kez daha karıştırılıp pişmeye bırakılır. Su eklenir ve ineceğine yakın karabiber, tuz, 1 yemek kaşığı kekik ilave edilip 1-2 taşım kaynadıktan sonra yemeğin altı kapatılır. Yemeğin pişme süresi 1 saattir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.