Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, kemeli, kıyma, tarifi

Kemeli Kıyma Kebabı Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kemeli Kıyma Kebabı Tarifi




[/b]

Malzemeler

• 6?7 tane keme,
• 1 kg az yağlı kıyma,
• Tuz, karabiber







Tarif
Kemelerin kabuğu soyulur, temizlenir (Bu soyulma temiz bir taş veya yüzeyi düz olmayan temiz bir cismi kemeye sulu olarak sürme ile olur) Yuvarlatılan kemeler bıçakla ikiye bölünür Diğer taraftan kıymaya, tuz ve karabiber konularak yoğrulur (Çok az su ilavesi ile el ıslatılarak) ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapılır Kebap şişine bir kıyma bir keme saplanır ve mangalda pişirilir Servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.