ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Kemeli Kıyma Kebabı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=257353)

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 11:29 AM

Kemeli Kıyma Kebabı Tarifi
 

[/b]

Malzemeler

• 6?7 tane keme,
• 1 kg. az yağlı kıyma,
• Tuz, karabiber.







Tarif
Kemelerin kabuğu soyulur, temizlenir. (Bu soyulma temiz bir taş veya yüzeyi düz olmayan temiz bir cismi kemeye sulu olarak sürme ile olur.) Yuvarlatılan kemeler bıçakla ikiye bölünür. Diğer taraftan kıymaya, tuz ve karabiber konularak yoğrulur. (Çok az su ilavesi ile el ıslatılarak) ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler yapılır. Kebap şişine bir kıyma bir keme saplanır ve mangalda pişirilir. Servis yapılır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.