Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorbası, piliç, tarifi, şehriyeli

Şehriyeli Piliç Çorbası Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şehriyeli Piliç Çorbası Tarifi




[/b]

Malzemeler

• 1 litre su
• 2 adet tavuk budu
• 2?3 adet küçük havuç
• 1/2 çay bardağı tel şehriye
• 1 yumurta sarısı
• 1/2 su bardağı yoğurt
• Tuz, karabiber







Tarif
Bir tencereye, yıkanmış piliç butlarını, suyu, havuçları, tuzu koyup ateşte kaynatılır Et suyu kaynadıktan sonra köpüğü alınır ve tel şehriye ilave edilir Şehriyeler yumuşadığı zaman havuçlar ve butların etleri küçük parçalara bölünüp, tekrar çorbaya ilave edilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.