ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Şehriyeli Piliç Çorbası Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=257117)

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 12:09 PM

Şehriyeli Piliç Çorbası Tarifi
 

[/b]

Malzemeler

• 1 litre su
• 2 adet tavuk budu
• 2?3 adet küçük havuç
• 1/2 çay bardağı tel şehriye
• 1 yumurta sarısı
• 1/2 su bardağı yoğurt
• Tuz, karabiber







Tarif
Bir tencereye, yıkanmış piliç butlarını, suyu, havuçları, tuzu koyup ateşte kaynatılır. Et suyu kaynadıktan sonra köpüğü alınır ve tel şehriye ilave edilir. Şehriyeler yumuşadığı zaman havuçlar ve butların etleri küçük parçalara bölünüp, tekrar çorbaya ilave edilir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.