Midyeli Pilav Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Midyeli Pilav Tarifi[/b] Malzemeler • 2 bardak pirinç • 1 bardak zeytinyağı • 3 orta boy soğan • 3 orta boy domates • 50 adet temizlenmiş midye içi • 1 yemek kaşığı kuru veya taze nane • Tuz, karabiber, tarçın Tarif 1 Soğanı incecik doğrayıp yağda hafifçe börttürün Kabukları ve çekirdekleri çıkarılıp doğranmış domatesi, yıkanmış ve suyu iyice süzülmüş midyeleri katın Midyeler piştiği zaman 3 bardak sıcak su, suda bekletilerek suyu süzülmüş pirinç, tuz ve baharı koyup kısık ateşte suyunu çektirin; nane katıp 30 dk demlendirin Soğuk olarak servis yapın![]() |
|
|
|