![]() |
Midyeli Pilav Tarifi
[/b] Malzemeler • 2 bardak pirinç • 1 bardak zeytinyağı • 3 orta boy soğan • 3 orta boy domates • 50 adet temizlenmiş midye içi • 1 yemek kaşığı kuru veya taze nane • Tuz, karabiber, tarçın Tarif 1. Soğanı incecik doğrayıp yağda hafifçe börttürün. Kabukları ve çekirdekleri çıkarılıp doğranmış domatesi, yıkanmış ve suyu iyice süzülmüş midyeleri katın. Midyeler piştiği zaman 3 bardak sıcak su, suda bekletilerek suyu süzülmüş pirinç, tuz ve baharı koyup kısık ateşte suyunu çektirin; nane katıp 30 dk demlendirin. Soğuk olarak servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.