Düğün Kebabı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Düğün KebabıMalzemeler: 1 kg kuzu incik3 çorba kaşığı margarin 2 orta boy soğan 3 adet domates Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar 2 çorba kaşığı domates salçası 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Pişirme Süresi: 45 Dakika 6 Kişilik Hazırlanışı: Margarini bir tencerede hafifçe kızdırın Yıkanmış et ve küp şeklinde doğranmış soğanı ekleyip, et suyunu salıp, tekrar çekinceye kadar ara sıra karıştırarak orta ateşte pişirin Rendelenmiş domatesi ekleyip pişirmeye 10 dakika daha devam edin Tuz, karabiber, tarçın, yenibahar ve 3 su bardağı ılık su ekleyip tencerenin kapağını kapatın Önce harlı sonra kısık ateşte et yumuşayıp yağına kalana kadar pişirin![]() Etleri ısıya dayanıklı bir cam kaba düzgün bir şekilde dizin Salçayı 1/2 su bardağı suda erittikten sonra etlerin üzerine dökün Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin Fırında üzeri hafif kızarana kadar tutun Sıcak olarak servis yapın![]() |
|
|
|