Tereyağlı Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tereyağlı Pilav* İçindekiler: Pirinç Şehriye Tereyağ Tuz Hazırlanışı: Önce tereyağ tencereye konur ve eritilir ![]() Sonrasında şehriyeler tereyağda kavrulur renkleri koyulaşır ![]() Sonrasında temizlenen ve yıkanan pirinç suyu süzülüp tencereye konur ![]() Yaklaşık 5-10 dakika kadar kavrulur şehriyelerle beraber tereyağın içinde Sürekli karıştırmak gerekir![]() Sonrasında pirinci 1 santim geçecek kadar soğuk su eklenir karıştırarak Bu sırada tuz da eklense hiç fena olmaz tabi Altı kısılır ve kapağı kapatılır pişmeye bırakılır ![]() Arada bir kaşıkla karıştırmadan dibine bakılır Eğer su bittiyse dibine tutmadan indirilir biraz dinlendirilir![]() Yanına yoğurt koyup şekil 2a daki gibi sunulur efenm Afiyet bal ola![]() Kaynak: birtabak com |
|
|
|