Tarçınlı Hindi Göğsü |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tarçınlı Hindi GöğsüMalzemeler: 1 paket hindi göğsü 2 çorba kaşığı sıvıyağ 3 diş sarmısak 1 tatlı kaşığı tarçın 4 çorba kaşığı tavuk suyu 2 çorba kaşığı soya sosu Pişirme Süresi: 30 Dakika 4 Kişilik Hazırlanışı: İnce doğranmış sarmısak, tarçın, tavuk suyu ve soya sosunu karıştırın Hindi butlarını baharatlı karışıma iyice bulayın Tencerenin kapağını kapatıp, baharatlı hindiyi buzdolabında 8 saat bekletin Buzdolabından çıkardığınız hindi göğsünü ateşe dayanıklı bir cam kaba koyup, orta ateşte ısıttıktan sonra hindi göğsünü 4 dakika kizartın Alt üst edip, mutfak fırçasıyla kabın dibindeki biriken yağları etin üstüne sürdükten sonra, 1 dakika pişirin Kabı 180 derece ısıtılmış fırına koyun Hindi göğsünü üstüne tenceredeki baharatlı karışımdan ara sıra sürerek 20-30 dakika pişirin Hindi göğsünü 15 dakika beklettikten sonra dilimleyin![]() |
|
|
|