![]() |
Tarçınlı Hindi Göğsü
Malzemeler: 1 paket hindi göğsü 2 çorba kaşığı sıvıyağ 3 diş sarmısak 1 tatlı kaşığı tarçın 4 çorba kaşığı tavuk suyu 2 çorba kaşığı soya sosu Pişirme Süresi: 30 Dakika 4 Kişilik Hazırlanışı: İnce doğranmış sarmısak, tarçın, tavuk suyu ve soya sosunu karıştırın. Hindi butlarını baharatlı karışıma iyice bulayın. Tencerenin kapağını kapatıp, baharatlı hindiyi buzdolabında 8 saat bekletin. Buzdolabından çıkardığınız hindi göğsünü ateşe dayanıklı bir cam kaba koyup, orta ateşte ısıttıktan sonra hindi göğsünü 4 dakika kizartın. Alt üst edip, mutfak fırçasıyla kabın dibindeki biriken yağları etin üstüne sürdükten sonra, 1 dakika pişirin. Kabı 180 derece ısıtılmış fırına koyun. Hindi göğsünü üstüne tenceredeki baharatlı karışımdan ara sıra sürerek 20-30 dakika pişirin. Hindi göğsünü 15 dakika beklettikten sonra dilimleyin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.