ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Tarçınlı Hindi Göğsü (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=256296)

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 02:26 PM

Tarçınlı Hindi Göğsü
 

Malzemeler:

1 paket hindi göğsü
2 çorba kaşığı sıvıyağ
3 diş sarmısak
1 tatlı kaşığı tarçın
4 çorba kaşığı tavuk suyu
2 çorba kaşığı soya sosu

















Pişirme Süresi:

30 Dakika

4 Kişilik







Hazırlanışı:

İnce doğranmış sarmısak, tarçın, tavuk suyu ve soya sosunu karıştırın. Hindi butlarını baharatlı karışıma iyice bulayın. Tencerenin kapağını kapatıp, baharatlı hindiyi buzdolabında 8 saat bekletin. Buzdolabından çıkardığınız hindi göğsünü ateşe dayanıklı bir cam kaba koyup, orta ateşte ısıttıktan sonra hindi göğsünü 4 dakika kizartın. Alt üst edip, mutfak fırçasıyla kabın dibindeki biriken yağları etin üstüne sürdükten sonra, 1 dakika pişirin. Kabı 180 derece ısıtılmış fırına koyun. Hindi göğsünü üstüne tenceredeki baharatlı karışımdan ara sıra sürerek 20-30 dakika pişirin. Hindi göğsünü 15 dakika beklettikten sonra dilimleyin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.