Mataz (Çerkez Yemeği) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mataz (Çerkez Yemeği)* İçindekiler: hamuru : un,tuz,su ![]() iç malzemesi : avcarla kavrulmuş patates püresi ![]() sosu : domates salçası,toz biber,tuz,dövülmüş sarımsak,nar ekşisi,yağ,su ![]() sosun yapılışı : yağda salça,sarımsak,tuz,toz biber kavrulur,üzerine istenilen kıvamına göre su ilave edilir ![]() su konulduktan sonra kaynayınca nar ekşide ilaveedilir biraz karıştırılıp kapatılır ![]() Hazırlanışı: hamur bezesi açılınca istenilen büyüklüğe göre (en küçük çay bardağı olabilir) bardağın ağız kısmıyla kesilir beze bitene kadar ![]() ![]() yuvarlak hamur parçalarının içine iç harcından konulur ![]() ikiye kapatılır![]() ![]() sonra büyük bir tencerede tuzlu su kaynatılır ![]() ![]() içine en az 20şer olarak matazlar atılır ![]() ![]() matazlar suyun yüzüne çıkınca süzekle alınır, üzerinede sos ilave edilir ![]() Kaynak: birtabak com |
|
|
|