Jöleli Çilekli Tart Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Jöleli Çilekli Tart Tarifi[/b] Malzemeler • 1 ölçü altlık hamuru İçi: • 1 çay bardağı marmelat • 2 su bardağı krem şantiy • 750 gr çilek Jölesi: • ½ bardak çilek suyu • 1 kahve fincanı şeker • 1 kahve fincanı su • 2 yemek k Limon suyu• 4 yaprak jelatin Tarif Bir ölçü altlık hamurunu tart kalıbına yerleştirin ![]() Pişerken kabarmaması için, dibinden birkaç delik açın Fırında açık pembe renkte pişirin![]() Tartı, fırından çıkartıp soğutun içine önce marmelatı üzerine de krem şantinin yarısını yayın ![]() Çilekleri yıkayıp ayıklayın Ezik olan çileklerin bir kısmını süzgeçten geçirin ½ bardak çilek suyuyla şekeri ateşe koyup kaynatın Sonra da suda bekletilmiş jelatinlerle limon suyunu katın![]() Çileklerin ¾? ünü krem şantinin üzerine serpiştirin Soğumuş olan jöleyi döküp dondurun Sonra da krem şanti ve çilekle süsleyin![]() |
|
|
|