Kıtır Şeftali Tartı (Peach Cobbler) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıtır Şeftali Tartı (Peach Cobbler)* İçindekiler: Meyveli üst kısmı için malzemeler: - 2 büyük şeftali - 1/6 su bardağı şeker - Yarım limon kabuğu rendesi - Yarım limon suyu - 1 yemek kaşığı mısır nişastası Şeftalileri soyup, çekirdeklerini çıkarıp elma dilimi gibi doğrayın ![]() (İsterseniz daha ufak da dilimleyebilirsiniz ) Yukarıdaki malzemeleri5-10 dakika pişirin Nişasta, karışımın reçelimsi bir kıvam almasınısağlayacaktır ![]() Hamuru için malzemeler: - Yarım su bardağı esmer un - 1/6 su bardağı şeker - Yarım su bardağı süt - Yarım paket kabartma tozu Hazırlanışı: Verilen malzemelerle sert bir hamur oluşturun İsteğe bağlı 1 kaşık tereyağ da koyabilirsiniz, ama hiç gerek olmuyor![]() Bir borcama şeftalili karışımı dökün ![]() Üstüne, hazırladığınız hamurdan minik parçalar kopararak atın ![]() Şeftalilerin üzeri mümkün olduğunca kaplasın 170 derece fırında, 40dakika (üzeri kızarıncaya) kadar pişirin Sıcakken üzerine bir topvanilyalı dondurma koyarak, ikram edebilirsiniz ![]() Tavsiye: Eğer hamurun şekeri az gelirse endişelenmeyin dondurma ile yendiğinde şeker oranı dengelenmekte &ltxml&gt&lt/xml&gtKaynak: birtabak com |
|
|
|