![]() |
Kıtır Şeftali Tartı (Peach Cobbler)
* İçindekiler: Meyveli üst kısmı için malzemeler: - 2 büyük şeftali - 1/6 su bardağı şeker - Yarım limon kabuğu rendesi - Yarım limon suyu - 1 yemek kaşığı mısır nişastası Şeftalileri soyup, çekirdeklerini çıkarıp elma dilimi gibi doğrayın. (İsterseniz daha ufak da dilimleyebilirsiniz.) Yukarıdaki malzemeleri 5-10 dakika pişirin. Nişasta, karışımın reçelimsi bir kıvam almasını sağlayacaktır. Hamuru için malzemeler: - Yarım su bardağı esmer un - 1/6 su bardağı şeker - Yarım su bardağı süt - Yarım paket kabartma tozu Hazırlanışı: Verilen malzemelerle sert bir hamur oluşturun. İsteğe bağlı 1 kaşık tereyağ da koyabilirsiniz, ama hiç gerek olmuyor. Bir borcama şeftalili karışımı dökün. Üstüne, hazırladığınız hamurdan minik parçalar kopararak atın. Şeftalilerin üzeri mümkün olduğunca kaplasın. 170 derece fırında, 40 dakika (üzeri kızarıncaya) kadar pişirin. Sıcakken üzerine bir top vanilyalı dondurma koyarak, ikram edebilirsiniz. Tavsiye: Eğer hamurun şekeri az gelirse endişelenmeyin dondurma ile yendiğinde şeker oranı dengelenmekte.&ltxml&gt&lt/xml&gt Kaynak: birtabak.com |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.