Güveçte Mantarlı Kuşbaşı Et |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Güveçte Mantarlı Kuşbaşı EtMalzemeler: 1 5 kilogram Kuşbaşı et5 adet Yağsız dana "bacon" 60 gram Tereyağı 20 tane Arpacık soğanı 6 diş Sarmısak ezilmiş 225 ml Kırmızı şarap1 adet Kırmızı büyük biber 350 ml Et suyu300 gram Küçük mantar Pişirme Süresi: 1 5 Saat6 Kişilik Hazırlanışı: Bacon`ı tavada kıtır hale gelene kadar kızartın Mutfak havlusunun üzerine alarak dinlendirin 2 çorba kaşığı yağda soğan, sarmısak ve kırmızı biberleri soğanlar pembeleşinceye kadar çevirip, ardından tavadan alın 2 çorba kaşığı yağı tencereye koyun; etlerin her tarafı kızarıp suyunu çekene kadar pişirin Sonra kırmızı şarabı, kurutulmuş domatesleri ve et suyunu ekleyin - tencerenin ağzı kapalı olarak 45 dakika pişirin Ardından soğan karışımını ekleyin 30 dakika daha pişirin Servisten 15 dakika önce küçük mantarlar ile 1-2 damla tabasco`yu da ilave edip kısık ateşte tutun Baconlarla birlikte servis yapınız![]() |
|
|
|