Mexika Enchiladasi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mexika Enchiladasi* İçindekiler: Malzemeler: â?¢ 4-5 adet tortilla (tarifi aşağıda) â?¢ 250 gr kıyma â?¢ 1 su bardağı haşlanmış meksika fasulyesi (konserve de olur hatta normal fasulye bile olur ) â?¢ 1 orta boy kuru soğan â?¢ 1 baş sarımsak â?¢ 1 havuç â?¢ 1 kırmızı biber â?¢ 2 yeşil biber â?¢ 2- 3 yemek kaşığı salça â?¢ Sıvıyağ â?¢ 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi â?¢ Tuz, karabiber, pulbiber, nane, kimyon , kekik â?¢ Enchilada sosu (tarifi aşağıda) Tortilla Malzemeler: â?¢ 1 su bardağı un + 1 su bardağı mısır unu (veya 2 bardak un veya 2 bardak mısır unu) â?¢ 3 çorba kaşığı sıvı yağ â?¢ Aldığı kadar ılık su Enchilada Sos Malzemeler: â?¢ 1 küçük kuru soğan â?¢ 2 diş sarımsak â?¢ 2 domates â?¢ 1 yemek kaşığı salça â?¢ Sıvıyağ â?¢ Tuz â?¢ Toz kırmızı biber â?¢ Kimyon â?¢ Kekik Hazırlanışı: Ben bu enchilada yemegini ilk defa televizyonda party dish diye bir programda izlemistim Sonra internetten tarifini ararken birde baktim turk birisi yapmis Super bir tarife vermis Bu (http://borulceden blogspot com/2008/01/ye-30-dnya-mutfaklar-etkinlii-meksika html)sitede daha ayrintili resimlerle vermis Benimde evde durumum yoktu bu tarife gore yaptim gercektende harika oldu Biraz aceleye geldi o yuzden goruntu harika degil ama tadi mukemmel Ben sade shoarma biber sogan ve salca ve kasar kullandim Kiymalida denemek istiyorum o da guzele benziyor Tarif aynen siteden alinma Yapılışı: 1 Geniş ve derin bir tavaya yağı alıp, küçük küçük doğradığımız soğan ve sarımsakları kavurun 2 Rendelenmiş havuç ve ufak doğranmış biberleri de ilave edin Az daha kavurulunca kıyma ve kimyonu da ekleyip suyunu çekene kadar kavurun 3 Fasulyeleri de ilave edip biraz daha pişirin 4 Salçayı 1 bardağa yakın suyla sulandırıp tavaya ilave edip tuz ve baharatları da ekleyin ve altı kısık ağzı kapalı suyunu çekene kadar pişirin 5 İç malzememiz hazır Tortilalarımız da hazır (isterseniz marketten de alabilirsiniz) Enchilada sosumuz da hazır 6 Tortillaların herbirinin içine iç malzemesinden koyup üzerine çok az kaşar serpelimve rulo yapıp borcama dizelim 7 Üzerlerine enchilada sosumuzdan döküp kaşar peyniri rendesini de serpelim ve fırına verelin Hafif kızarana kadar pişirelim 8 Harika lezzetle buluşalım! Afiyet olsun Tortillanin Yapılışı: 1 Un ve sıvıyağı karıştırın ve kulak memesi kıvamına gelene kadar yavaşa yavaş suyu ilave edin Ve hamuru 30 dk dinlendirin 2 Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve 2-3 mm kalınlığında pasta tabağı genişliğinde açın 3 Teflon tavada yağsız olarak önlü arkalı pişirin 2'den fazla çevirmeyin ve bir kaç dakikadan fazla pişirmeyin![]() Unutmadan :Eğer tortillalar biraz kuru olursa elinizle az bir su serpin ve bir örtüye sarın ve bir poşette koyun kısa bir süre Sosun Yapılışı: 1 Soğan, sarımsak ve domatesi robottan geçirin 2 Sıvıyağ ve salçayı küçük bir tencereye alıp kavurun ve domatesli karışımı da ilave edin Baharatları da ekleyip ağzını kapatıp 10-15 dakika kısık ateşte pişirin İsteğinize göre 1 su bardağına yakın sıcak su ilave edebilirsiniz![]() 3 Sosumuz hazır![]() Kaynak: birtabak com |
|
|
|