07-20-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kayseri Usulü Gül Mantı
Malzemeler:
Hamuru için: 2 adet yumurta, 500 gr un, 1 lt et suyu, 2 yemek kaşığı salça, su, tuz
İç için: 750 gr kıyma, 1 adet soğan, 2 ? 4 yaprak adaçayı, 1 demet maydanoz, karabiber, kırmızı biber, fesleğen, kekik, kimyon, tuz, yağlamak için tereyağı
Pişirme Süresi:
45 dakika
6 Kişilik
Hazırlanışı:
Yumurta, tuz ve unu karıştırın Aldığı kadar su ekleyip sert bir hamur elde edin 30 dakika dinlendirin Hamuru biraz kalın açtıktan sonra rulet ile iri kareler kesin Soğanı rendeleyin Kıyma, soğan, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, fesleğen, kimyon ve kekiği karıştırın Hazırladığınız kıymalı içi kesilen kare hamurlara eşit miktarda paylaştırın ve gül şekli verin Tepsiyi tereyağı ile yağlayın ve mantıları dizdikten sonra 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin Diğer tarafta tencerede et suyunu kaynatın Buna 2 yemek kaşığı salçayı ekledikten sonra mantıları ilave edin 10 dakika sonra mantıları servis tabağına alın Üstüne yoğurt ilave edin Tereyağlı kırmızı biber sosu üzerine gezdirin, nane ve sumak serperek servis yapın
|
|
|