ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kayseri Usulü Gül Mantı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=256552)

Prof. Dr. Sinsi 07-20-2012 01:43 PM

Kayseri Usulü Gül Mantı
 

Malzemeler:

Hamuru için: 2 adet yumurta, 500 gr un, 1 lt et suyu, 2 yemek kaşığı salça, su, tuz

İç için: 750 gr kıyma, 1 adet soğan, 2 ? 4 yaprak adaçayı, 1 demet maydanoz, karabiber, kırmızı biber, fesleğen, kekik, kimyon, tuz, yağlamak için tereyağı
















Pişirme Süresi:

45 dakika

6 Kişilik







Hazırlanışı:

Yumurta, tuz ve unu karıştırın. Aldığı kadar su ekleyip sert bir hamur elde edin. 30 dakika dinlendirin. Hamuru biraz kalın açtıktan sonra rulet ile iri kareler kesin. Soğanı rendeleyin. Kıyma, soğan, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, fesleğen, kimyon ve kekiği karıştırın. Hazırladığınız kıymalı içi kesilen kare hamurlara eşit miktarda paylaştırın ve gül şekli verin. Tepsiyi tereyağı ile yağlayın ve mantıları dizdikten sonra 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Diğer tarafta tencerede et suyunu kaynatın. Buna 2 yemek kaşığı salçayı ekledikten sonra mantıları ilave edin. 10 dakika sonra mantıları servis tabağına alın. Üstüne yoğurt ilave edin. Tereyağlı kırmızı biber sosu üzerine gezdirin, nane ve sumak serperek servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.